Депутати Луцькради відгукнулися на заклик «протистояти корупції»

Депутати Луцькради відгукнулися на заклик «протистояти корупції»
Проект плану зонування Луцька зроблений таким чином, щоб давати змогу діяти корупційним схемам, тож, його треба доопрацювати.

Таку думку висловила фінансовий директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Алла Бондарчук під час засідання депутатської комісії Луцькради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою у середу, 19 березня.

Як розповіла Бондарчук, план зонування території Луцька згідно із законодавством має бути узгоджений із генеральним планом забудови. Утім, до щонайменше одного пункту на проекті плану-зонінгу міста виникає питання: одна із ділянок землі поблизу вулиць Кравчука і Гордіюк, яка знаходиться в оренді в «ЛДБК», за генпланом – місце для будівництва житлового будинку, а в проекті плану зонування визначається як рекреаційна зона.

Тож, Алла Бондарчук закликала депутатів діяти у правовому полі і не затверджувати проект плану зонування у такому вигляді, яким він є зараз. Адже він не співпадає з генпланом, через що проблеми можуть з’явитися не лише у «ЛДБК», але й у інших власників чи орендарів земельних ділянок.

Бондарчук запропонувала доопрацювати документ на спільному засіданні «будівельної», «земельної» комісій міськради та проектантів з «Діпроміста».

«Не треба давати шанс розвиватися корупційним схемам», – додала жінка.

Окрім того, Алла Бондарчук наголосила на тому, що у випадку прийняття документу таким, яким він є, у «ЛДБК» будуть змушені подати до суду. Після цього, мовляв, може виникнути ситуація, коли взагалі заборонять використовувати прийнятий план зонування. А так можна зробити крок на випередження і не допустити судової тяганини.

Голова комісії Олександр Семенюк порадився із начальником управління містобудування і архітектури Леонідом Герасимюком і його заступником Ярославом Матвіївим, що робити із документом, і чи є зауваження і від інших організацій.

Так, Герасимюк відповів, що йому план зонування потрібний для роботи, аби видавати містобудівні умови і обмеження для проектування тих чи інших об’єктів за спрощеною процедурою без погодження на сесії.

Ярослав Матвіїв зауважив, що зауваження щодо проекту плану-зонінгу мала й ВО «Свобода». Зокрема, вони стосувалися розміщення однієї із церков та декількох будинків на вулиці Ватутіна. Але, найсуттєвішим, мовляв, є саме звернення «ЛДБК».

Депутат Сергій Волик захотів дізнатися, скільки ж часу займе розробка нового варіанту плану-зонінгу. Леонід Герасимюк визначив термін одним роком.

Хоч це зустріло критику з боку декількох депутатів. Зокрема, присутній на комісії депутат Богдан Шиба зауважив, що потрібно внести лише деякі правки і це займе «від сили» місяць.

Окрім того, Шиба зауважив, що такою «художньою самодіяльністю», не узгоджуючи план-зонінг із генпланом, займаються навмисно.

«Ці перешкоди тривають четвертий рік. Там не можуть будувати житлові будинки, бо хтось самовільно поставив 19 гаражів. Якщо ми питання так будемо ставити, то в Луцьку взагалі не буде житлового будівництва», – висловився Богдан Шиба.

Тож, він погодився із Аллою Бондарчук щодо зустрічі із проектантами, аби допрацювати «сирий варіант» плану-зонінгу. Наразі ж питання запропонував зняти з розгляду.

«В принципі, можна не збирати великий хорал. Треба визначатися», – відповів Семенюк на пропозицію щодо спільного засідання.

Тож, він запропонував членам комісії голосувати. Утім, більшість депутатів утрималися від голосування. Тож, доля питання, яке, зі слів Алли Бондарчук, може дати шанс корупційним схемам, – за депутатами на сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Алли свое питання а все инше ла ла набрала земли коли була депутат а шиба видпрацьовуе квартиру яку йому дала Алла коруп схема вси знають а ще рэволюционэр
Відповісти
Шиба-Вайман-безкоштовне виділення земельної ділянки під будівництво в парку три гектари - $$$$$$$$$$$$$$
А тепер потрібно відпрацьовувати.
А де прокуратура ?
А головою комісії виявляється є не Саменюк, а представник Ваймана.
Виявляється Семенюк тоже " засумнівався".
А звідки в "Свободи" така прить. Вони ж завжди показують, що стоять на захисті територіальноЇ громади в земельних питаннях. А тут подарувати Вайману три гектари в парку під будівництво.
По самих скромних підрахунках заробіток Ваймана на будівництві 2 600 000 доларів США.

Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради відгукнулися на заклик «протистояти корупції»
19 березень, 2014, 17:27