Застрелили директора іракського «Радіо Свобода»

Застрелили директора іракського «Радіо Свобода»
Військовослужбовець Президентської гвардії вбив у суботу, 22 березня, у Багдаді директора іракської служби Радіо Свобода/Радіо Вільний Ірак доктора Мохаммеда Бдеві Овед Аль-Шаммарі, коли той прямував до своєї редакції.

Про це повідомили співробітники «Радіо Вільний Ірак», - пише Радіо Свобода.

Офіс редакції розташовується неподалік від президентського палацу, який охороняє спеціальний підрозділ Президентської гвардії, сформований з курдських сил спеціального призначення Пешмерга.

Зі слів свідків, опитаних журналістами, вдалося з’ясувати, що в Мохаммеда Бдеві вистрелили, коли він намагався проїхати через контрольно-пропускний пункт. У цей же час назовні з території, яка охороняється, намагалася виїхати військова машини.

Між директором Радіо Вільний Ірак та військовими, які перебували всередині цієї машини, зав’язалася суперечка щодо проїзду через КПП. Після цього військові вийшли, згодом пролунав вистріл.

Аль-Шаммарі працює журналістом від 1993 року, долучився до колективу Радіо Свобода в 2006 році, у 2012-му його було призначено директором іракської служби. Як журналіст відомий під псевдонімом Хасан Рашид.

У нього залишилися дружина та троє дітей. Загибель Мохаммеда Бдеві розслідуватиме столична поліція та оперативне командування Багдаду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: смерть, Ірак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Застрелили директора іракського «Радіо Свобода»
22 березень, 2014, 19:24
«Шахтар» - «Дніпро» 0:2. ВІДЕО
22 березень, 2014, 18:58