Російська делегація втекла із засідання ПАРЄ

Російська делегація втекла із засідання ПАРЄ
Делегація Росії в Парламентській асамблеї ради Європи залишила засідання, на якому мають ухвалити резолюцію щодо позбавлення повноважень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко, - пише ТСН.

«У ПАРЄ розпочалися слухання по позбавленню російської делегації права голосу. Примітно, що жодного держдумівця, що вчора нахабно брехали про Україну, в залі немає. Російська делегація влаштувала демарш і безславно втекла зі свого публічного побиття. Зранку тягали чемодани з готелю, сьогодні вже не ходять півнями по ПАРЄ. Дрібниця, але важлива- земля має горіти під ногами окупантів, ганьба має доганяти їх в усіх куточках світу, презирство всіх нормальних людей вони повинні відчувати щохвилини», - повідомила вона.

У свою чергу, народний депутат від «Батьківщини» Володимир Ар'єв підтвердив демарш росіян. Він повідомив про знахідку документу, який говорить про стан виконання Хартії регіональних мов.

«Там є красномовна таблиця: в Україні російська мова має статус мови нацменшини. У Росії, де мешкає 7 млн українців, українська мова такого статусу не має. Чітка і фактологічна відповідь на всі маніпуляції тих, хто спекулює на мовному питанні», - зазначив політик.

Як повідомлялось, ПАРЄ прийняла резолюцію, де засуджує дії Росії щодо приєднання Криму. За її ухвалення було подано 154 голоси, 26 - проти і 14 утрималися.

На думку Асамблеї, «жоден з аргументів, які використовує РФ для виправдання своїх дій, не відповідає дійсності».

У резолюції стверджується, що ультраправі сили не захоплювали центральну владу в Києві, «і не було ніякої безпосередньої загрози для прав російськомовної етнічної меншини».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російська делегація втекла із засідання ПАРЄ
10 квітень, 2014, 12:14