Проти головного еколога порушили кримінальну справу

Проти головного еколога порушили кримінальну справу
Генеральна прокуратура стосовно керівника Державної екологічної інспекції України у Волинській області та його заступника порушила кримінальну справу.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Нагадаємо, посадовці – начальник Дерекоінспекції у Волинській області Анатолій Гетьманчук та його заступник – одержали хабар у сумі 100 тисяч гривень від свого підлеглого.

Встановлено, що посадовці налагодили протиправну схему систематичного вимагання та одержання хабарів від керівників структурних підрозділів цього відомства. Джерелом цих коштів мали бути побори з підприємців на пунктах пропуску через державний кордон за проведення екологічного та радіологічного контролю при перевезенні вантажів.

Так керівник та його заступник вимагали у підпорядкованого їм керівника одного з підрозділів інспекції 100 тисяч гривень хабара за не звільнення його з посади та у подальшому зобов’язали його щомісячно передавати їм по 70 тисяч гривень, зібраних як хабарі під час здійснення контролю у пункті пропуску через державний кордон.

28 березня правопорушники були затримані під час одержання хабара.

За матеріалами СБУ слідчими Генеральної прокуратури України стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А второй кто?
Відповісти
Изя, ано вам нада? Второй кто нада. Наш парень. Не волнуйтесь.
Відповісти
Второй - Ткачук перший заступник
Відповісти
Останні новини
Проти головного еколога порушили кримінальну справу
02 квітень, 2012, 17:00