У Харкові мітинги закінчилися стріляниною. ФОТО. ВІДЕО

У Харкові мітинги закінчилися стріляниною. ФОТО. ВІДЕО
Люди з бітами і георгіївськими стрічками напали на прихильників єдиної України біля пам’ятника Шевченку в Харкові.

Після закінчення віче частина «євромайданівців» вирушила на площу Свободи. Проросійські активісти йшли по Мироносицькій, ‒ пише Українська правда з посиланням на Інтерфакс-України.

Під час віче «євромайданівці» тримали національні прапори, плакати «Ні сепаратизму», «Ганьба зрадникам», «Україна понад усе». Такі ж гасла звучали з постаменту. Всього зібралися до тисячі людей.

Уздовж вулиці Сумської від пам’ятника до оперного театру стояло оточення правоохоронців та активістів. Проросійськи налаштовані учасники іншого мітингу проходили з площі Свободи. Вони кричали «Росія, Україна, Білорусь», «Фашисти не пройдуть». У деяких активістів були закриті обличчя.

Коли активісти Майдану розходились, кілька сотень молодих людей з різних сторін напали на учасників акції.

Як пише користувач @itsector, «около 14.10 люди с георгиевскими лентами напали на участников Евромайдана, который уже почти разошёлся от памятника Шевченко»

За словами очевидців, кордон міліції з одного боку не дозволив чоловікам з георгіївськими стрічками наблизитися до мітингувальників, але їм вдалося напасти з боку парку Шевченка.

Очевидці також стверджують, що людей, які спробували сховатися в метро, наздогнали і побили. Постраждали мінімум 3 людини. Разом з тим, жінки з георгіївськими стрічками намагалися добивати побитих з криками «це нелюди».

Інші користувачі повідомляють, що метро перекрите, а біля входу до нього багато крові.

Місцеве видання Головне повідомляє, що звучали постріли і вибухи, і про пораненого «євромайданівця», якого забрали на «швидкій». Надходять дані і про інших постраждалих ‒ з обох сторін.

«При цьому проросійські шовіністи намагаються проникнути в Палац дитячої творчості, де можуть знаходиться діти», ‒ пишуть ЗМІ.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто з мечем прийде,той від меча і загине!Путіністи-власовци не пройдуть!
Відповісти
Ці "жінки із Георгіевскіми стрічками" це взагалі якась русько-нацистська сволота, яка жагає крові. Їх треба знищувати першими!
Відповісти
Я русский живущий не один год на Украине, но когда я слышу, что в УКРАИНСКОМ городе, избили людей которые выступают ЗА ЕДИНСТВО УКРАИНЫ, это просто шок. Записывать на видео тех кто избивал и просто отстреливать. Животные.
Відповісти
перестріляти,і ніяких переговорів з терористами
Відповісти
Переняли опыт у майданутых,или вы забыли?
Відповісти
На Майдане никто не шёл бить людей . Воробьи поганые первые начали . Ты досих пор не понимаеш почему и против кого встал народ . Тебе эта жизнь тоже скоро надоест . Ты же умный мужик . Ты прекрасно всё понимаеш и скоро тоже встанеш против властелина лилипутов . Кто у вас в друзьях ??? У вас всё хорошо и вы самые лучшие , но все против вас .
Відповісти
Одно дело когда люди покидают дома и выходят на улицы потому, что больше нет сил терпеть как их грабят. Едут на майдан и противостоят силовикам, которые защищают власть грабившую людей. Но когда люди избивают тех кто хочет жить в СВОЕЙ СТРАНЕ, стреляют людей и захватывают здания, потому что они хотят фидерализации и вступления в другую державу - это просто в голове не укладывается!!!
Відповісти
Найголосніше кричать ТРИМАЙ ЗЛОДІЯ!, самі злодії
Відповісти