Митники кажуть, що не тримали німецьких журналістів 7 годин

Митники кажуть, що не тримали німецьких журналістів 7 годин
У Державній митній службі України спростовують повідомлення німецьких журналістів про їхнє безпідставне затримання.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу відомства.

Як зазначається у повідомленні, коментуючи заяву німецьких журналістів щодо начебто 7-годинної затримки на українсько-польському кордоні, директор Департаменту розвитку митної інфраструктури та інформаційного співробітництва Держмитслужби Ігор Тимофєєв зазначив, що Держмитслужба провела службову перевірку.

За словами Тимофєєва, під час перевірки було відібрано відповідні пояснення, проаналізовано матеріали відеоспостереження та документи.

У результаті було з’ясовано, що оформлення німецьких журналістів та їхнього обладнання здійснювалося відповідно до всіх вимог чинного законодавства. У пункті пропуску Ягодин-Дорохуськ журналісти перебували не 7, як було вказано, а 4 години, з яких фактичне митне оформлення здійснювалося лише близько 50 хвилин, що повністю відповідає усім нормативам, наголосив Тимофєєв.

За його даними, решта часу було витрачено через те, що вказані особи втрачали щойно видані їм документи чи забували своєчасно надати документи для митного оформлення. «Тобто затрималися на кордоні виключно через власну недбалість», – підкреслив директор департаменту.

Він також наголосив, що при цьому співробітники митниці не лише не перешкоджали, а й всіляко сприяли тому, щоб німецькі журналісти якнайшвидше перетнули українсько-польський кордон.

Тимофєєв також зазначив, що швидка та комфортна процедура перетину кордону в контексті підготовки та проведення Євро-2012 на сьогодні є одним із найважливіших пріоритетів у роботі Держмитслужби, а тому зазначене питання постійно перебуває в зоні особливої уваги відомства як на центральному рівні, так і у відповідних митницях на кордоні.

Нагадаємо, німецький журналіст Олаф Зундермаєр та двоє його колег з німецької телерадіокомпанії RBB мали намір підготувати серію теле- і радіосюжетів про польські й українські міста, які прийматимуть цьогорічний чемпіонат Європи з футболу. У подорож вони вирушили на автомобілях. Про свої враження від побаченого журналісти розповідають у спеціальному блозі.

Кульмінацією подорожі німецьких репортерів стала ніч, проведена на українсько-польському кордоні, на пункті пропуску «Дорогуськ-Ягодин».

«Всі формальності з польськими прикордонниками були з’ясовані за 15-20 хвилин. Це при тому, що як знімальна група ми мали із собою мікроавтобус, повний обладнання. На все це потрібно чимало документів, але наша телерадіокомпанія подбала про всі папери, і спершу проблем на кордоні не було. Вони почалися лише на українському боці кордону», – повідомив Зундермаєр.

За словами журналіста, українські митники змусили знімальну групу чекати сім годин.

Журналістів пропустили через кордон лише під ранок, не пояснюючи, у чому полягала складність перевірки їхніх документів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно - як вони до нас так ми до них. Молодці митники!!!
Відповісти
в ягодині на митніці практику проходиш?
Відповісти
"...втрачали щойно видані їм документи чи забували своєчасно надати документи для митного оформлення..." - фантазія у митників працює ого-го, он як відбілюють чорного кобеля до блиску.
Відповісти
Ага в нас на митниці якщо не будеш брати хабарі то вилетиш як пропка(((
Відповісти
Останні новини
Митники кажуть, що не тримали німецьких журналістів 7 годин
03 квітень, 2012, 14:49