Вклади Ощадбанку почнуть повертати 80-річним

Вклади Ощадбанку почнуть повертати 80-річним
Компенсації за втрачені заощадження колишнім вкладникам Ощадбанку СРСР держава буде виплачувати в першу чергу людям, яким виповнилося 80 років.

Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, член парламентського комітету з питань економічної політики Олексій Плотніков, пише Дзеркало тижня.

«Хочу особливо акцентувати увагу на тому, що у першу чергу мова йде про громадян старшого віку, про тих, кому виповнилося 80 років. Тобто, держава розуміє, що саме ці громадяни найбільше потребують фінансової турботи, додаткового грошового забезпечення», – зазначив Плотніков.

«Виплати заощаджень насамперед людям старшого віку свідчать про виваженість і реалістичність соціальної спрямованості цієї акції», – підкреслив він.

Нагадаємо, 7 березня президент Віктор Янукович пообіцяв відновити виплати вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі 1 тисяча гривень. В уряді уточнили, що виплата вкладів розтягнеться на 4-5 місяців, щоб уникнути зростання інфляції.

В «Ощадбанку» у свою чергу повідомили, що виплата 6 мільярдів гривень компенсацій знецінених внесків Ощадбанку СРСР, яка повинна початися 1 червня, буде здійснюватися не готівкою, а шляхом їх нарахування на картку державної платіжної системи НСМЕП.

Для цього буде безкоштовно випущено 6 мільйонів карток, на які «Ощадбанк» перерахує по 1 тисячі гривень. Їх можна буде використовувати для отримання знижок у торговельних мережах та аптеках, списки яких вже формуються.

Крім того, гроші з картки можна буде зняти через банкомати «Ощадбанку» або платіжні термінали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому би не виплатити українцям.яким виповнилося 80 років всі заощадження.їх і так небагато залишилось.А може державна влада жде.що решта вкладів відомруть.
Відповісти
Останні новини
Вклади Ощадбанку почнуть повертати 80-річним
03 квітень, 2012, 17:52