Папа Римський на великодній службі помолився за мир в Україні

Папа Римський на великодній службі помолився за мир в Україні
Папа Римський Франциск відслужив в неділю урочисту пасхальну месу на площі Святого Петра у Ватикані та привітав католиків усього світу зі світлим святом Великодня.

Місце святкової служби перед головним храмом Римсько-католицької церкви за традицією було прикрашено кількома тисячами нарцисів, тюльпанів, азалій, лілій, гвоздик та інших квітів, які вже протягом чверті століття доставляють сюди на Великдень з Нідерландів, - пише Gazeta.ua.

У квітковому оздобленні переважали кольори державного прапора Ватикану - жовтий і білий.

Опівдні Франциск з'явився на балконі собору Святого Петра, щоб привітати католиків зі світлим святом Великодня і звернутися до них з традиційним благословенням Urbi et Orbi ("Місту і світу") і пасхальним посланням. У ньому папа Римський попросив Христа "зупинити всі війни, великі і маленькі, застарілі і нові".

Особливу увагу понтифік звернув на ситуацію в Україні і попросив Христа "просвіщати і надихати мирні ініціативи в Україні, щоб всі зацікавлені сторони, за підтримки міжнародного співтовариства, всі зусилля спрямували на запобігання насильства і змогли в дусі єдності та діалогу побудувати майбутнє своєї країни".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Папа Римський на великодній службі помолився за мир в Україні
20 квітень, 2014, 16:59