Судитимуть чиновника і бізнесмена за те, що вкрали майже 900 тисяч гривень

Судитимуть чиновника і бізнесмена за те, що вкрали майже 900 тисяч гривень
На Волині судитимуть начальника відділу освіти і науки Шацької райдержадміністрації за те, що він разом з одним з підприємців злочинно привласнив майже 900 тисяч гривень бюджетних коштів – гроші були виділені буцімто на реконструкцію та будівництво школи в селі Ростань Шацького району.

Прокуратура Волинської області закінчила досудове слідство і спрямувала до суду кримінальну справу за цим фактом – інформують 6 квітня у прес-службі відомства.

Кримінальну справу порушили 1 лютого щодо начальника відділу освіти і науки Шацької райдержадміністрації Б. та фізичної особи – підприємця К.

Справу порушили за ст. 366 ч.2, ст. 191 ч.5 КК України - за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах на суму 868 062, 84 гривень.

Як розповів заступник прокурора області Сергій Масалов, підприємець та начальник відділу освіти і науки привласнили собі ці гроші, «перебуваючи в злочинній змові та зловживаючи своїм службовим становищем, підроблюючи офіційні фінансові документи».

Ці державні гроші були виділені на реконструкцію та будівництво школи в селі Ростань Шацького району.

Окрім того, підприємець К. легалізував – «відмив» – доходи на суму 345 074, 69 гривень і тепер нестиме кримінальну відповідальність ще й за ст. 209 ч. 1 КК України (незаконні фінансові операції з коштами, які були одержані внаслідок вчинення суспільно-небезпечного, протиправного діяння).
На підприємця і чиновника чекає покарання, передбачене Кримінальним кодексом України: аж до можливого позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та з конфіскацією майна, інформують у прокуратурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Судитимуть чиновника і бізнесмена за те, що вкрали майже 900 тисяч гривень
07 квітень, 2012, 09:55