Поляки спалили опудало Путіна

Поляки спалили опудало Путіна
10 квітня виповнилося рівно два роки з дня авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинули 96 людей, в тому числі президент Польщі Лех Качинський.

Одна пам'ятна акція в Польщі вже відбулася. Більше двадцяти людей з плаками "Вбивство" зібралися біля російського посольства у Варшаві і публічно спалили портрет Володимира Путіна.

Багато опозиціонерів, як і раніше впевнені, що катастрофа під Смоленськом була підстроєна Москвою, - пише ТСН.

У польських храмах пройде понад 200 поминальних богослужінь.

Чинний глава республіки Броніслав Коморовський розпочне день з відвідин військового кладовища, де встановлено пам'ятник жертвам катастрофи.

Крім того, Варшава направила офіційну делегацію до Смоленська, безпосередньо до місця падіння літака. С

вої жалобні заходи проведе і польська опозиція. Її лідер, Ярослав Качинський, збере своїх прихильників біля будинку, де жив його брат-близнюк. На згадку про загиблого президента опозиціонери запалять свічки.

Дочка покійного президента, Марта Качинська зажадала від Європарламенту створення міжнародної комісії для розслідування причин авіакатастрофи.

"Я розраховую, що на Заході стане більше відомо про причини катастрофи президентського літака під Смоленськом, оскільки на сьогодні цієї інформації явно недостатньо. Я також закликаю створити міжнародну комісію, яка насправді встановить справжні причини катастрофи", - зазначила вона.

Ярослав Качинський, зі свого боку, заявляє, що трагедія 10 квітня під Смоленськом "все більше схожа на теракт", хоча офіційно жодних підтверджень цієї версії немає.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року (о 9:40 за київським часом) літак президента Польщі Леха Качинського Ту-154М розбився під час заходу на посадку на військовий аеродром під Смоленськом. Качинський із дружиною та делегацією високопоставлених посадових осіб планував взяти участь у меморіальних заходах до 70-х роковин Катинської трагедії. Ніхто з 96 людей, які були на борту, не вижив.

Згідно з висновками Міждержавного авіаційного комітету РФ, трагедія сталася через дії екіпажу, який в умовах психологічного тиску прийняв рішення про посадку в несприятливих погодних умовах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Польща
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.