У Луцьку хочуть перейменувати три вулиці

У Луцьку хочуть перейменувати три вулиці
У Луцьку невдовзі можуть з’явитися вулиці імені Василя Мойсея, імені Михайла Гаврилка та Вірменська – проекти перейменування розглядають депутати міськради.

Питання перейменування окремих вулиць Луцька обговорювали 3 червня під час засідання комісії міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста, повідомили у прес-службі луцької мерії.

Депутат Андрій Козюра запропонував присвоїти одній з вулиць міста Луцька імені Василя Мойсея – лучанина, який загинув на Майдані під час акцій протесту у Києві.

Секретар міської ради Сергій Григоренко запропонував доручити управлінню містобудування та архітектури до кінця червня підготувати на розгляд комісії перелік вулиць та майданів міста, які можна було б перейменувати, а комунальному підприємству «Парки та сквери міста Луцька» – визначити сквер, який можна було б назвати в честь Василя Мойсея.

Окрім того, у планах влади перейменувати вулицю Галшки Гулевичівни на Вірменську. Голова Асоціації регіонального розвитку Петро Гоцалюк зазначив, що було звернення громадської організації Центр культури вірмен Волині «Лори Берд» щодо повернення історичної назви вулиці Вірменської. Він зауважив, що представники громадських організацій поспілкувалися з мешканцями вулиці Галшки Гулевичівни та донесли до них позицію щодо перейменування. За його словами, люди віднеслися з розумінням та підтримали ідею зміни назви вулиці.

Крім того, на засіданні запропонували частину вулиці Кафедральної перейменувати на вулицю Галшки Гулевичівни, адже вона теж є історичною постаттю, яка багато зробила для міста.

Розглянули на засіданні комісії й організацію громадських слухань щодо перейменування вулиці Жовтневої на вулицю Михайла Гаврилка. Секретар міської ради Сергій Григоренко запропонував, що він разом з ініціатором перейменування Юрієм Вегою займуться організацією та проведенням громадських слухань, на які запросять і членів комісії з впорядкування назв вулиць міста.

Довідка

Михайло Гаврилко - український художник, скульптор, поет, учасник українських визвольних змагань початку XX ст. Воював у складі Українських Січових Стрільців. Під час Першої світової війни був військовим комісаром Луцького, а згодом Ковельського та Володимир-Волинського комісаріатів. Протягом 1915-1916 років зумів організувати на Волині відкриття близько 150 українських початкових шкіл.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
людям тільки мороку додають з документами
Відповісти
вшанувати пам"ять героя варто звичайно. Але ви так дістали з тим перейменовуванням, що в наступні вибори піду в депутати, і моєю програмою буде заставити попередніх депутатів відшкодувати матеріальні і моральні збитки завдані людям отим перейменовуванням за останні роки. Впевнений що виграю.
Відповісти
як це то пан козюра не захотів назвати одну з вулиць "буратіно"?ти ба......
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть перейменувати три вулиці
03 червень, 2014, 22:00