Порошенко каже, що заради миру на Донбасі оголосить амністію

Під час політичних консультацій у Варшаві було обговорено план дій із врегулювання кризи на Донбасі.

Про це під час прес-конференції заявив обраний президентом України Петро Порошенко, - пише ТСН.

Він розповів, що провів зустрічі з президентами США, Польщі та інших країн. Під час них було сформовано спільну позицію щодо заходів, котрі мають сприяти заспокоєнню політичної ситуації в Україні.

"Мені приємно повідомити про підсумки саміту у Варшаві. Ви бачили, що під час цих двох днів найбільшою темою була Україна. Зустрічі дають нам привід для оптимізму. Були зустрічі з Дональдом Туском, Броніславом Коморовським, Бараком Обамою. Сьогодні ми з керівництвом Європи, Канади, США обговорювали деталі мирного плану, який я запропоную під час своєї інавгурації", - розповів Порошенко.

Вдаватися в подробиці цього плану політик не став. Лише зазначив, що передбачається децентралізація влади та безпрецедентна амністія учасників політичних протистоянь.

"Буде широкомасштабна амністія та інші процеси, які зможуть гарантувати і забезпечити мирний процес", - заявив майбутній президент. Порошенко також наголосив, що позиція України має широку міжнародну підтримку.

"Відбувся дуже твердий діалог. Україна має надійних союзників у ЄС, Канаді, США і в світі. Вони твердо підтвердили свою позицію щодо питання Криму", - зазначив переможець президентських виборів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Славав Богу!
Іще мині компенсацию за ущерби!!!
Відповісти
Петя,давай уже приступай к работе,потому как кацапстан уже достал всех.Кому амнистию,кому карамельку в анус.....но уже пора начинать чистить авгиевы конюшни.
Відповісти
"Буде широкомасштабна амністія та інші процеси, які зможуть гарантувати і забезпечити мирний процес", - заявив майбутній президент.
Відповісти
а неделю назад другое пел...как верить человеку,так часто меняющему свои позиции ?
Відповісти
Давно пора,хватит крови. И если это ему удастся он войдет в историю, а если нет,будет еще одним кровавым президентом.
Відповісти