У 51-ої бригади проблеми з дисципліною через недосвідчених вояків

У 51-ої бригади проблеми з дисципліною через недосвідчених вояків
Приблизно 85% військових, які зараз перебувають на одному із полігонів Миколаївської області, - волиняни. Там вони пробудуть до 14 червня.

Про роботу, яка проводиться з солдатами, розповів підполковник, заступник командира військ ОК «Північ» по роботі з особовим складом Володимир Яцентюк, - пише Волинський інформаційний портал.

Як відомо, після буремних подій під Волновахою майже усю 51-у ОМБ із зони АТО перенаправили в Миколаїв, на полігон Широкий Лан. Саме там із солдатами запланували провести низку заходів. Серед них є як демобілізація військових із певних медичних та юридичних причин, так і налагодження бойового духу, військовий вишкіл.

Власне самі солдати наголошують, що наразі жодних бойових випробувань, стрільб не проводили. Це, на їхню думку, є знову нескоординована робота керівництва. Власне підполковник Володимир Яцентюк стверджує, що військові тут перебувають п’ять днів, і лише із 7-8 червня заплановані певні бойові тренування. Це зокрема оборонна робота, стрільба тощо.

Підполковник стверджує, що в основному бійці стійкі духом, а це, з його слів, – головне. Однак, наголосив Володимир Яцентюк, є певні проблеми з дисципліною. Більшість мобілізованих раніше не перебували в польових умовах й не знають, що таке справжня служба. Окрім того, багато із військових непокояться про своїх рідних, які залишились вдома, адже годувальники сім’ї поїхали.

«Фінансова складова дуже деморалізує солдатів», - наголосив підполковник. Винна, на його думку, держава, яка зовсім неготова до військової ситуації.

«20 років українське військо руйнували. Зараз ніхто не надіється на якусь стабільність», - додав Володимир Яцентюк.

Також він зауважив, що оскільки одна третина присутніх на полігоні вже була в місці проведення АТО, то ситуація є непростою. Зі всіма солдатами працюють військові комісари, які їх призивали. Така практика знімає напругу поміж солдатами та дозволяє мобілізованим виговоритись. Поряд із тим, військові проходять медичний огляд, під час якого комісія визначає рівень фізичної та навіть моральної підготовки.

Власне самі солдати стверджують, що боротись та відстоювати кордони вони готові. Однак для цього потрібні насамперед чіткі вказівки від керівництва, яких, з їхніх слів, нема.

Також солдати Волині переконані, що такої думки повинні притримуватись бійці всієї України, а не окремих регіонів. Волинські військові наголошують на тому, що зараз вони повинні перебувати на своєму місці дислокації – Володимирі–Волинському, а не на півдні країни. Це, з їхніх слів, сприяло б бойовому духу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А після 14 червня куди їх будуть направляти?
Відповісти
а ще краще не володимире.ну десь в турциі. боевий дух там ух
Відповісти
Військові повинні перебувати там де скаже командування- на те вони й військові.
Відповісти
"Волинські військові наголошують на тому, що зараз вони повинні перебувати на своєму місці дислокації – Володимирі–Волинському, а не на півдні країни. Це, з їхніх слів, сприяло б бойовому духу." - да уж, во Владимире-Волынском они бы грудью встали на защиту Украины, конечно! А уж дома на диванах не было бы еще в истории настолько героических воинов!
Відповісти
Якщо ви такі грамотні, то підніміть свою жопу і підіть воювати! А не за таких, як ви, відкуплених, діти, просто діти по 19-25 років мають віддавати своє життя!!! Там мало своїх військових на півдні? Хай вони захищать себе самі! А наші солдати з Волині хай прийдуть живими додому...! Їх батьки не для того ростили,щоб в трунах додом попривозили!
Відповісти

Таж нехай 51 ОМБ повернеться до Володимир-Волинського. Тут також є непоганий полігон.Військовики ночуватимуть по казармах, в нормальних умовах. Рідні не турбуватимуться. Тай горіляки менше будуть пити.Дійсно яке недолуге та безгрмаотне командування і безтолковий Геншаб.
Відповісти
Кажеш горілякі менше будуть пити,їх ще з воєнкомату везли автобусом штабелями, де не були вони скрізь відмітились.Там є певна група бухарів і панікерів які не хочуть захищати батьківщину,їх терміново потрібно звідти гнати хай не ганьблять Волинь.
Відповісти
ледарів по домівках. Війна сі кончила...
Відповісти
нормальним воякам добрі гроші .інших по домам
Відповісти
Останні новини
У 51-ої бригади проблеми з дисципліною через недосвідчених вояків
10 червень, 2014, 14:38