Як тренується батальйон територіальної оборони Волині. ФОТО

Як тренується батальйон територіальної оборони Волині. ФОТО
На Володимир-Волинському полігоні триває підготовка батальйону територіальної оборони Волині.

Минулого тижня бійці відточували бойове злагодження, - пише Нововолинськ діловий.

На полігоні сьогодні армійське життя било ключем: лунали постріли, розривалися гранати, на наші блокпости нападали, на щастя, лише уявні сепаратисти, хоча відбувалося й справжнє силове протистояння. Інструктори зі стажем роботи у "гарячих точках" ділилися секретами із підлеглими, розповідали солдатські бувальщини та робили "наганяй" за повільне засвоєння прописних істин, - інформує видання.

"Бойовий дух батальйону - високий! Ми взялися до зброї добровільно, аби захистити країну. Зараз мусимо підготуватися, аби виконувати ті завдання, які нам можуть поставити", — зазначив комбат Сергій Козак.

"Особисто для мене найбільшою вдячністю є оцінка від колег. Їх сьогодні стоїть тут близько чотирьох сотень. Відповідаю за їхні життя і в усіх обставинах нашої діяльності буду поряд. Як і вони, я теж залишив вдома дружину, дітей, батьків… Хочемо всі повернутися до них живими", - додав він.

Не обійшлося цього дня і без казусів. Саме сьогодні за наказом "славнозвісного" генерала Колесника, якого вже давно розшукують солдатські дружини із Нововолинська та Володимира-Волинського, до батальйону долучили 7 військовослужбовців від 51 ОМБР. Попри те, що Сергій Козак набирає в ряди бійців виключно добровольців.

Натомість хлопці, котрих завернули з миколаївського полігону "Широкой лан", не горять бажанням воювати. В одного мати потерпає від онкологічних хвороб, у іншого 100 гектарів поля стоїть пусткою, у третього ще цілий букет проблем… Їх, як і більшість, вербували більше місяця тому у військкоматі на кілька тижнів служби у Володимирі-Волинському, а до бійні в рамках АТО вони, кажуть, не готові. Такої ж думки і керівництво батальйону.

Проте найбільш болючим питанням для наших військовослужбовців і надалі лишається забезпечення їх засобами бронезахисту: 400 чоловік немає жодного бронежилета. Кажуть, що мусять 160 передати, але досі їх тут ні один рядовий в очі не бачив. Солдати сподіваються, що принаймні до дати відрядження на Схід таки отримають захисні каски та "броніки".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
...що ВИ РОБИТЕ, ВИСВІТЛЮВАТИ ІНФОРМАЦІЮ ЯКА НЕ ПОВИННА БУТИ У ВІЛЬНОМУ ДОСТУПІ, ПОДИВІТЬСЯ ЩО РОБИТЬСЯ В КРАЇНІ, ЩЕ Й ОБЛИЧЧЯ ЛЮДЕЙ ВИДНО!!!
Відповісти
Хто може гарантувати що хлопців не відправлять на схід без касок та броників??? Хлопці пішли добровільно захищати Україну. Волинські посадовці, дайте їм можливість це зробити, не відправляйте хлопців на вірну смерть.
Відповісти
Я готов идти вперед но интернет. Мне не дает
Відповісти
Останні новини
Як тренується батальйон територіальної оборони Волині. ФОТО
16 червень, 2014, 09:27