Депутат з Волині пішов на війну священиком

Депутат з Волині пішов на війну священиком
Депутат Ківерцівської міської ради Олександр Вронський (на фото) пішов добровольцем у батальйон особливого призначення «Січ», який сформований з активістів «Свободи» і входить до складу Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода»

Олександр Вронський вирішив піти добровольцем разом із ще трьома побратимами.

За майже два тижні перебування у батальйоні «Січ» в Києві добровольці пройшли початковий бойовий вишкіл.

Олександр Вронський – очільник районної організації партії «Свобода», а заодно - священослужитель. Він вважає, що в Україні треба відновити інститут капеланства, який існував в УНР, щоб при кожній військовій частині був священик.

Відтак він звернувся до митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла. Владика на прохання отця Олександра благословив його нести капеланську службу у «гарячих точках».

Олександр Вронський переконаний, що він повинен бути там, де знаходиться його паства, зокрема на Сході, де нашим хлопцям необхідна духовна підтримка священика:

«Бойовий дух у батальйоні дуже високий, і справді, як в співається в українському славні, готові положити душу і тіло за нашу свободу. Тут усі будуть боротися, як колись боролися козаки, січові стрільці, вояки УПА. Ми беремо приклад з наших попередників, самі боремося і дітей своїх навчаємо боронити нашу землю. А оскільки в наших жилах тече бандерівська кров, тому ми непереможні», - каже Олександр Вронський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Вітіва, Пирожика, Сробуцького... чому з собою не забрав?!
Відповісти