Дочці екс-депутата Москвича віддали зупинку

Дочці екс-депутата Москвича віддали зупинку
Луцька міська рада надала в оренду терміном на один рік землю під зупинкою біля Центрального ринку дочці екс-депутата Дмитра Москвича Ользі Москвич попри те, що попередній орендар прохань влади не виконував.

Відповідне рішення прийняти депутати міської ради 25 квітня під час сесії.

Як повідомив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала майно, тобто зупинка, вже знаходиться у власності Ольги Москвич, а договір оренди з її батьком на земельну ділянку, яка належить місту, триває до липня 2012 року.

Земля має площу у 0,0436 гектарів. На ній згідно з рішенням має бути зупинка громадського транспорту з продовольчим магазином.

Суперечка депутатів щодо того, надавати землю чи ні, була пов’язана з теперішнім не найкращим станом споруди. Своїм виглядом вона завдячує як пожежі, яка тут сталася кілька років тому, так і, на думку деяких депутатів, бездоглядністю з боку власника. На думку міського голови Миколи Романюка, вона нагадує «свинюшник». А на переконання депутата Сергія Сівака – не «свинюшник», а «гадюшник».

«Ну, ви ж бачили що робиться біля Центрального ринку! Це ж позорище Луцька!» – обурювався Романюк, а тому запропонував надати договір оренди лише на рік в якості випробувального строку.

Не надавати землю в оренду, на думку мера, також ні до чого хорошого не приведе. Мовляв, і гроші від оренди в дохід міста не йтимуть, і далі стоятиме зупинка в тому вигляді, що й зараз.

Депутат Анатолій Бірюков пропонував скоротити термін оренди до півроку, однак депутати все ж підтримали варіант з орендою на рік.

На думку Шабали, за тим, у якому стані знаходиться зупинка, повинні належним чином слідкувати пожежна і санітарні інспекції. Адже саме критерій безпеки й естетики основний, до якого мають стосунок.

Обранець громади Андрій Осіпов зазначав, що згідно із законом «власність зобов’язує». Відтак якщо власник не забезпечує належних умов утримання своєї власності, Луцька міська рада може відсудити майно у суді на власну користь.

На думку ж більшості депутатів, такий варіант є крайнім і дуже затяжним. Отож, з Ольгою Москвич уклали договір оренди на землю строком на один рік. Попередньо вона просила 5 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дочці екс-депутата Москвича віддали зупинку
26 квітень, 2012, 10:20