У Луцьку пропонують, щоб чоловіки щороку «служили» по 3 тижні

У Луцьку пропонують, щоб чоловіки щороку «служили» по 3 тижні
Представники політичної партії «Воля» пропонують, українську армію модернізувати за швейцарським зразком: всі здорові несудимі чоловіки призовного віку мають раз на рік 3 тижні перебувати на військових зборах.

Про це розповів член ради партії, політолог Сергій Таран під час зустрічі у Луцьку в п’ятницю, 1 липня.

За його словами, у Швейцарії є невеликі спеціальні війська, які служать постійно. Натомість існує великий резерв чоловіків, яких за допомогою спеціальної системи можуть мобілізувати за кілька годин.

У Швейцарії такий резерв становить 1,7 мільйона, стверджує Таран. Натомість в Україні такий потенційний резерв може бути до 10 мільйонів людей.

«Окрім регулярних збройних сил в країні має бути створений потужний військовий резерв. Кожен здоровий несудимий чоловік повинен не рідше, ніж раз на два роки пройти військові збори та мати право на володіння вогнепальною зброєю», - записано в програмі партії.

Сергій Таран вважає, що Путін, коли вирішував, чи здійснювати опосередковану інтервенцію в Україну, зважав не на Збройні сили України, які були тоді «розвалені», а на добровольчі батальйони, зокрема самооборонівців, які могли б організувати ефективну відсіч.

Таран додав, що крім резерву має існувати невелика частина професійних солдатів, які вміють використовувати складну техніку і важке озброєння «аж до ядерного».

Щоб адекватно утримувати таку армію, він пропонує виділяти на військову сферу понад 5% бюджету (зараз близько 1,5%).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ти саме, путо, хоч служило??
Відповісти
Якщо реальний призов складатиме хоча б мiльйон осiб, то Украiну будуть боятись.
Відповісти
Так украину и так боятся: гражданские самолеты сбивает на раз, ракеты громят города... Что еще надо?
Відповісти
О знову кацапський бот з явився! А ну брись на свої зомбо-сайти!
А літаки збивають і мирне населення і наших військових з градів ваша кацапська наволоч розстрілює.
Відповісти
Братан , рифмуется четко ...
Відповісти
три тижні тільки попити водяри можна добре,а не чомусь навчитись,тим більше тим,хто не служив в армії.
Відповісти
якщо ти алкаш.то тобі такі збори не треба.їдь бухай до ватніків.
Відповісти
Ось як проходять збори в Швейцарії: Підйом в 5-00, і далі — все бігом. З перервами на поїсти і справити нужду — суцільна війна - фізпідготовка, стрілецька, рукопашна, водіння, техніка, альпінізм і знову по колу. І так до відбою. А відбій о 24-00. А о 5-00 — знову підйом. Кажуть таке навантаження мало в якій армії є.
Відповісти
Подивився на Осіпова і пригадав слова з байки дідуся Крилова: "А ви, друзья,как ни садитесь, все в музыканты не годитесь...". Як не називай себе, а нутро своє гниле, брехливе і підступне цим не зміниш. А тут - "Сила людей"! Фантазія добре працює: було "Право і справедливість". Краще звучало б "Партія злочинців проти сили людей", про що довели події з банком. Такі кримінальні елементи не можуть асоціюватися з терміном "сила людей". Гнилі люди, особливо Осіпов і Бондарук. Людишки. Згадайте джентльмена з кошлатими бровами Бондарука: вкрадені гуртожитки, "Луцькагробуд", обласна друкарня, "Західінкомбанк", 8 (як в собаки блох) непогашених кредитів, підставне майно, кругова брехня і афери, підпалений автомобіль... Шлейф криміналу довжиною пять кілометрів. І ще хочуть заховатись за спинами "людей".
Відповісти
Ти ще 4 рази напиши ту куйню
Відповісти
Васік за!
Відповісти
Таран тоже сказанув: служити за принципом Швейцарії... з якою ніхто не воює. Добре служити у країні де нема війни. А якшо війна у розпалі?
Відповісти
Армія повинна бути професійною, а не гонити на якісь безглузді збори людей, які ні хисту не мають ні бажання. Створіть умови для професіоналів і вони охоче будуть служити на благо своєї країни.
Відповісти
Нащо з пустого в порожнє переливати.А зарплату хто платитиме за ці 3ри тижні.Депутатів на поля!!!!Нехай собі там вчаться.
Відповісти
На ті тижні, які відводяться бойовій підготовці, за захисниками батьківщини зберігаються до 80% зарплати і, звичайно ж, саме робоче місце.
Відповісти
а ще сцуку обмотати упаковочним політиленом це то точно допоможе і фільтр дати в пилюці з складів НЗ щоб кайф відчув
Відповісти
які збори про що він ліпить
Відповісти
Ну і дибіли які збори?
Відповісти
Які ви всі недалекі!!! З Швейцарією ніхто не воює вже більше 100 років, тому що в них вся краіїна -армія! А взагалі почитайте про їхню модель армії - не будете писати дурниць! Я , особисто, за!!!
Відповісти
При неявці за повісткою (сесія, весілля, запій, відпустка і т.д.) світить штраф і в'язниця за такою страшною статтею, що рядовий швейцарець може ставити хрест на кар'єрі. Його більше ніхто і ніколи на пристойну роботу не візьме. Білий квиток? Ти сліпий, хворий або емігрант? Отримай 3-процентний податок на утримання армії. Пацифіст-альтернативник? Отримуй ті ж повістки, але на розгрібання муніципального лайна, і в півтора рази частіше. Працюєш за кордоном і без причин забув / не дістався до зборів? Див. Вище — штраф і в'язниця.
Відповісти
А тепер порівняй рівень життя в Швейцарії і в Уркаїні, так нах кому ваша армія здалась, за що воювати
Відповісти
хай спочатку розберуть той бардак, що твориться в армії, а потім роблять подібні речі...
Відповісти