На Волині «Правий сектор» планує розібратись з бізнесом «путінського олігарха». ДОПОВНЕНО.ВІДЕО

На Волині «Правий сектор» планує розібратись з бізнесом «путінського олігарха». ДОПОВНЕНО.ВІДЕО
Волинський осередок «Правого сектору» планує боротися із підприємством «Ратнівський аграрій» «олігарха» Андрія Панінкова.

Про це повідомив активіст організації Юрій Заболотній у суботу, 2 липня.

Він стверджує, що інвестором підприємства є російський бізнесмен Андрій Панніков, якого преса називає «путінським олігархом» та колишній працівником зовнішньої розвідки КДБ СРСР.

Нагадаємо, рік тому журналісти «Волинської газети» вже цікавилися минулим Паннікова.

Цього бізнесмена російські ЗМІ вносять до списку «путінської олігархії». Видання Forbes.ru, для прикладу, зазначає: «Андрій Панніков відомий як крупний торговець нафтою ще за часів СРСР, а згодом – як президент промислово-фінансової групи компаній «ЮРАЛС», гендиректор СП «Юралс».

У біографії Паннікова є факт, який не може не привернути уваги: у 70-80 роки, за інформацією ЗМІ, був співробітником зовнішньої розвідки КГБ СССР і займався промисловим шпигунством у Швеції, за що його вислали з країни.

«Панников — любопытная фигура в российской нефтянке. Первый раз будущий бизнесмен попал на газетные полосы, когда в октябре 1988 года, будучи сотрудником советского торгпредства, он был выслан из Швеции за промышленный шпионаж. Этот эпизод Панников вспоминает с большой неохотой. «К бизнесу та история никакого отношения не имеет», — говорит он в интервью Forbes. На вопрос, чекист ли он, Панников отвечает шуткой: «Давно завязал», – пише Forbes.ru.

У 1988-1989 роках він працював експертом «Союзнефтеэкспорт» міністерства зовнішньоекономічних зв’язків СРСР, згодом – головний спеціаліст апарату управління радянської фінансово-торгівельної компанії «Совинтрейд», а з 1990-го – гендиректор радянсько-нідерландського СП «Юралс», співвласниками якого разом із донедавна офіцером резерву центрального апарату служби внутрішньої розвідки КГБ СССР і колишнім торговим представником Союзу в Швеції Панніковим були такі відомі на теренах РФ бізнесмени, як В’ячеслав Ровнейко (теж, за даними ЗМІ, офіцер розвідки, котрий трудився в Європі під прикриттям торгових представництво СССР), Дмитро Тарасов та Геннадій Тимченко (останній так само працював в органах КГБ і його називають особою, наближеною до нинішнього президента Російської Федерації Володимира Путіна).

На початку 2000-х Андрій Панніков став президентом промислово-фінансової групи «Юралс». Позаяк названа група іменем, за яким у всьому світі знають російську нафту (Urals – російська марка експортної нафтової суміші), не важко здогадатися, чим займалися структури, що входили до її складу. Зрештою, у «трудовій біографії» Андрія Паннікова було ще чимало посад, фірм. Але волинянам більшість із їхніх назв нічого не говорить.

Заболотній каже, що попри російське походження інвесторів «Ратнівського аграрія» мешканці сіл, які здают їм паї, не проти такої співпраці.

«Їм платять за паї, тому вони задоволені, і не думають, що кормлят окупантів», - відзначає активіст.

Він додає, що підприємство Паннікова ще й розширює свої земельні резерви, зокрема в селі Сомин Турійського району.

За словами Заболотнього, раніше одна з ділянок в межах цієї сільради належала підприємству «Стоянівнасіння», але у 2014 році ТОВ «АПК Волинь»(яка давала їм право на посів), мовляв, «безпідставно» розірвала угоду та підписала новий договір із «Ратнівським аграрієм».

Тому у «Правому секторі» обурюються, що російські бізнесмени господарюють на Волині, бо ці гроші, можливо, ідуть на підтримку Росії та опосередковано – на закупівлю зброї, якою воюють бойовики на Сході.

Попри позицію "Правого сектору" чимало жителів сіл і селищ, у яких працює це підприємство, не мають претензій до "Ратнівського аграрія".

"Вони навпаки купують для наших бійців бронежилети, інші засоби, вони нормально платять за роботу, тому звинувачення "Правого сектору" - це банальний наїзд", - відзначає житель Ратного Віталій. (чоловік не забажав вказувати своє прізвище, - ред.)

Інформацію щодо засновників підприємства Віталій не забажав коментувати, бо вважає, що - "це не принципово".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 63
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
поки,що там іде вкладення коштів і аж ніяк не видно прибутківю Так,що заспокійтеся
Відповісти
ше бо убиткі..хай район возглавить..чи область.
Відповісти
правий сектор заліз під палицю))) фсіх нафтових конкурентів знищити)
Відповісти
Геть довбні ці правосеки!!! Вони хочуть знищити те, що дає нашим людям зиск - роботу, заробітну платню, орендну плату, виробництво, податки в місцеві бюджети. Очевидно ці горе-революціонери побачили ласий шматок і хочуть поживитись - хай-но тільки туди сунуться, то ратнівчани і ковельчани їх точно на вилах повиносять!!! Чому вони не борються з оператором мобільного звязку МТС? Чому вони не борються з житловими будинками, дорогами, школами, садочками, лікарнями, які були побудовані радянською КОМУНІСТИЧНОЮ владою? Дибіли!!!
Відповісти
Дурниці, в Ратнівському районі найбільшу фінансову і матеріальну допомогу Українській армії надав саме Ратнівський аграрій
Відповісти
Бред,полний бред.....
Відповісти
Фірма "Аграрій" закупляла броніжилети і відправляла в Українську армію!!! Якщо не знаєш всієї правди, то не пиши!!!
Відповісти
не пиши хрень...i скiльки штук вона закупила?за чийи кошти?робочих правда?начальство хрин за свойи купило чи той олигарх....не пиши таку хрень....якщо там працюеш то нехрин так вихваляти нього
Відповісти
Подивись уважно http://vk.com/album-1904054_196743707, це лише невеликий звіт діяльності організованої песпосередньо рат. аграрієм на підтримку нашої армії. Якщо в тебе є докази протилежного то предяви. Просто язиком молоти кожен зможе.
Відповісти
ви краще порахуйте скiльки збиткiв аграрiй принiс селам и селянам,а тодi гордiться ним
Відповісти
позвони в сільські ради чи розпитай людей
Відповісти
Ти маєш інформацію за чиї саме кошти були куплені бронежилети форма і т.д. - я маю - кошти рат аграрію (запитай у працівників)
Чи може ти працював в аграрії і тебе вигнали (за пьянку, крадіжку) тоді все ясно
Відповісти
не працюю не працював i не збираюсь працювати з аферистами де всiх наебують iз зарплатою...а ви то тiльки туда и сунитесь бо бiльше не на що не способнi,незнаете куд носа вткнути,а щодо пянок там ваших чи крадiжок,то ви правильно....ваш же аграрiй процвiтае завдяки таким роботягам
Відповісти
прийди до нас на офіс і розкажи факти
Відповісти
Цікаво скільки автору цьєї статті проплатили за цю несенітницю. Інформація несе явно замовний характер, так як основний акцент робится на те що інвестор росіянин, олігарх та ще й бувший "гебешник", проте тут не має інформації про те скільки цей інвестор вклав коштів в наш край, який в нього "мінус" в розділі прибуток. В даній статті нічого не говориться про вигоду яку отримують люди від діяльності даного підприємства, жодного слова нема про значну підтримку зі сторони "Ратнівського аграрія" нашим збройним силам. Якщо проста людина яка нічого не знає про "Ратнівський аграрій" таку статтю прочитає, то гнівна реакція на це підприємство виникне відразу . Шановний авторе даної статті, намагайтесь максимально обережно викладати інформацію про наших інвесторів, бо така писанина є однією з тих причин чому в нашу країну ніхто не хоче вкладати інвестицій!!!!
Відповісти
Так що так званий "Правий сектор" хоче? Якщо по документації ці ділянки належать Аграрію? Хм...
Відповісти
"Правий сектор" не правий. Волинь процвітає завдяки цьому аграрію
Відповісти
Волинь процвітає завдяки "ратнівському аграрію" сотні людей мають роботу
Відповісти
На Волині «Правий сектор» планує розібратись з бізнесом «путінського олігарха»
Про це повідомив активіст організації Юрій Заболотній у суботу, 2 липня.
Повідомити то повідомив, а заплатив скільки за цю статтю? Я просто в шоці від волиньпост. Не знаєте що писати то краще не пишіть. Попитайте краще в людей на рахунок аграрія!!! Не думаю, що хтось відізветься негативно. Завжди допомогають людям фінансово та і з роботою!
Відповісти
аграрій завжди допомагає людям. а за таку брихливу статю можна подати в суд
Відповісти
тут все путiнських олiгарх продумав,преватизував землi саме в тих районах де е великi покалади мiдi i руди,i нехай вiн зараз прибутку немае,проте в планах у нього точно не було те щоб iти в мiнуса i всiм цим займатись.а щодо *Правого сектору*так це бред,вони на замлi бандерiвцiв не посмiють полiзти,бо прекрасно знають що кожен робiтник буде проти цього и вiзьме вила в руки!!!Слава Украiнi!
Відповісти
Я не знаю напевне ким був засновник Ратнівського аграрія, але розумію так: жодна думаюча людина, яка має намір робити якісь незаконні дії не буде світити своє ім'я в документах, а зареєструє їх на якогось Васю. Разом з тим, є українська аграрна компанія, яка має працювати за законом України. Якщо до такої компанії є запитання, до неї направляється фіксальна перевірка, можливо під контролем СБУ, і все стає зрозуміло. Якщо є причетність до сепаратизму і окупантів, тоді винних до в'язниці, податки до бюджету, компанію націоналізувати. Якщо ні, тоді потрібно вибачитися і дати зелене світло для безперешкодного розвитку компанії, створення робочих місць, наповнення бюджету в Україні.
В іншому випадку всі українські аграрні холдинги, які годують країну, можна звинуватити в окупації.
Відповісти
Ха-хаха. Цікава інформація - Верхоляк Василь Федорович-засновник "Стоянівнасіння" - голова Стрийської районної організації Народної Партії. Оце так - ригівського недобитка захищає Правий сектор. Чому в цій схемі - Правий сектор? Інформація з офіційного сайту Народної партії(http://www.narodna.org.ua/news/2009/10/23/8316)
Відповісти
Доповнюю тебе 21000 Первинний осередок № 7 Народної партії в м. Стрию 10.02.2009 Львівська обл., м. Стрий, вул. Сагайдачного, 59/2 Верхоляк Василь Федорович, сайт(http://www.drsu.gov.ua/party/101/209) да діла - риги знов рулять.
Відповісти
Ми тут живемо, і з усіх ЗМІ, від наших сусідів і родичів та працівників компанії маємо лише позитивну інформацію про Ратнівський аграрій на відміну від попередніх компаній.
Відповісти
http://narodnalviv.at.ua/_pu/0/53626385.jpg - ось він - ригівський прибічник - і ПаПА ЛИТВИН З БОКУ
Відповісти
Всім відомо, що всі родовища давно подерибанені ригами.це просто брєд щодо міді.Якщо ви освідчені в цих питаннях, то чому ж ви не вкладаєте в нікому не потрібні землі.Вже тошнить про ту мідь слухати.
Відповісти
Волиняни і Львівяни - Патріоти України! Звертаємось до жителів Львівщини - напишіть що це за особа - Верхоляк Василь Федорович - засновник "Стоянівнасіння" - голова Стрийської районної організації Народної Партії.
Відповісти
Прочитав статтю - і ох*їв. Задаю питання: "А Діма Ярош в курсі токої двіжухи?" Дуже поважаю Правий сектор, але після такої х... Дмитро звертаюся до тебе - всі ми тебе оцінюємо як ГЕРОЯ і знаємо, що і якими зусиллями ти зробив і робиш для України!! Але такі дії ТВОЇХ бойовиків в наших очах похоронять репутацію всього ПРАВОГО СЕКТОРУ, де б він не знаходився!! Твої хлопці вже довгий час відпочивають на озері, бухають і наводять страх на місцевих жителів масками і бронежилетами. В них, що немає роботи в такий час? Думаю пора забрати їх до себе, поки не вийшли селяни на вулицю з вилами!!
Відповісти
Дякую всім за підтримку! Хочу сказати, що СТОВ "Ратнівський аграрій" абсолютно чисто працююча компанія.
І всі про це знають!
"Правий сектор" каже що за правду.
Всі опоненти говорять про відносини АПК "Волинь" і ТОВ "Стоянівнасіння".
Чому пред'явили претензії до СТОВ "Ратнівський аграрій"?Якщо такі є пред'явіть хоч одну із них офіційно.
Слава Україні!
Відповісти
відносно Стоянівнасіння порушено кримінальне провадження, якщо у вас є інформація про Василя Верхоляка - буду дуже вдячний... якщо цікавить то можемо спілкуватись офіційно
Відповісти
Чи контролюэться якось дыяльнысть представникыв правого сектору?
Ганьба людям які представляючись "Правим сектором" позорять імя національної організації!
Відповісти
це навпаки добре....тому що після аграрія на волині почало більш розвиватись сільське господарство!!!!
Відповісти
та це добре що є аграрій....сільське господарство піднімає, робочі місця дає!!
Відповісти
Взагалі дана стаття недоречна!Адже саме завдяки "Ратнівському аграрію" Ратнівщина стала процвітати, принаймні на аграрному рівні!Жоден колгосп, навіть жодне інше підприємство не дає такої кількості робочих місць як "Ратнівський аграрій" та ще й гідну заробітну плату!Навряд чи люди, які там працюють,які здають паї цьому підприємству скажуть подібне про аграрій(те, що тут написано). Вони працюють, мають з цього на життя, їх поважають і ніякий "правий сектор" не має права відбирати в цих людей їх заробіток, їхні старання!
І яка різниця звідки інвестор?Людям головне робоче місце, заробітна платня, стабільність!А "правий сектор" багато нахазяйнував??Задумайтесь!
Дурні "кричать" через інтернет-сторінки, в люди працюють!
Відповісти
Респект Волинянці за правду. Волинянко порадь друзям,сусідам та знайомим щоб прочитали цю статтю і висловили свою думку.
Відповісти
Бачив сюжет по місцевому ТБ. Представник Ратнівських аграріїв дав конкретний комент і представив документи. Інший, за якого став правий сектор, нічого внятного пояснити не міг. Я з сюжету зрозумів, що Ратнівські аграрії не мають жодного відношення до компанії.
Якщо за тобою правий сектор, то таку схему віджиму можна застосувати до будь якого підприємства...
Відповісти
Громадська організація. Менеджери Ратнівського аграрію були першими ініціаторами і координаторами громадського руху на ратнівщині по підтримці військових. Ми спільними рішеннями Громади та координаційної ради підприємців придбаємо необхідні речі та передаємо їх в руки військових. Спочатку укріпляли місцевий кордон та прикордонну службу, допомагали в мобілізації, підтримували місцеву частину ПВО. Потім координаційною радою вирішили направити зусилля на забезпечення в першу чергу засобами особистого захисту наших мобілізованих хлопців, які сьогодні перебувають в зоні АТО, та з якими щоденно тримаємо контакт. Інформація легко перевіряється в публікаціях місцевої газети.
Відповісти
Юрію Заболотному ганьба!Стаття чистої води провокації!Геть руки від "Ратнівського аграрію"!Геть руки від селян-робітників!
Відповісти
У нас ще з жовтня минулого року для реабілітації хворих є маленькі коні-поні Адам та Венді, які подарував власник СТОВ «Ратнівський аграрій» Андрій Панников, – інформує Галина Кліщевська. – На конях займаються ті, хто страждає дитячим церебральним паралічем, має розсіяний склероз, порушення опорно-рухового апарату, постави, при астмі, захворюваннях серця та багатьох інших хворобах, а також ті, хто мають проблеми із спілкуванням, хто важко адаптовується у суспільстві. Адже позитивні емоції викликає вже саме товариство поні, а контакт з ними дає позитивний ефект, бо тварини мають надзвичайно сильну енергетику, яку уміють віддавати людям
Відповісти
СТОВ «Ратнівський аграрій» отримало статус племінного господарства.
Про це з посиланням на заступника голови облдержадміністрації Миколу Собуцького інформує пресс-служба Волинської облдержадміністрації.
Дане рішення було прийнято в ході наради Міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки, в якій днями взяв участь заступник голови ОДА.
Як приклад досягнення хороших результатів приросту та збільшення обсягів сільського виробництва,а також стратегічного планування розвитку АПК, Міністр назвав саме Волинську область.
На Волині з 2011 року СТОВ «Ратнівський аграрій» розвиває агробізнес в трьох поліських районах краю, зокрема: Ратнівському, Ковельському і Старовижівському. Господарство спеціалізується на розведенні м’ясного скотарства, засівають озимі та ярі зернові, зернобобові культури, однорічні та багаторічні трави, кукурудзу. Обробляють землю на території 18 сільських рад та своєчасно сплачує необхідні бюджетні платежі.Швидко реагує на звернення територіальних громад щодо фінансової та іншої підтримки.
Відповісти
Голова Ковельської районної державної адміністрації Юрій Поліщук ознайомився з роботою сільгосппідприємства «Ратнівський аграрій».Товариство по праву можна назвати одним з головних інвесторів в місцевий агробізнес.Директор товариства ознайомив керівника виконавчої влади району з господарством, показав землі, які використовуються на території Ковельщини. Поряд з цим наголосив, що товариство заключило договори оренди більше як на 2 тис. га земель та веде розрахунки з орендодавцями попередньо за рік. Підсумовуючи свою робочу поїздку Юрій Поліщук відзначив, що розвивається серйозне крупнотоварне аграрне виробництво, люди в селах мають роботу, землі обробляються. У перспективі СТзОВ «Ратнівський аграрій» має розвиток тваринницької галузі на теренах Ковельського району.
Відповісти
Згідний.Про цього інвестора вже стільки писали ЗМІ,що вже й не цікаво читати , бо це вже все давно оприлюднено громадськості і він бачу публічна людина нікуди не ховається , якщо до нього є будь-які питання. Але якщо крім давно всім відомої із обласних та всеукраїнських видань інформації Юрій Заболотний мав би підтверджену фактами інформіцію , це було б цікаво . Юрій висвітли щось документально
ти мене заінтригував.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
До Юри Заболотного. Ти теж був присутній коли зганяли комбайни на чуже поле? Повертаємось в 90 ті?
Відповісти
Працівники СТОВ "РАтнівський аграрій" прибули на поле, де почали жнивувати чужі комбайни.Події першого дня (відео)http://youtu.be/TuO4JlujDSg
Відповісти
Звертаємось до Ратнівського аграрія, ми з вами, ми готові вийти на майдан. Вони вже нас достали ці відпочивальники, це бєспредєл. Скажіть коли і куди , ми орнанізуємо села разом.
Відповісти
Невже правий сектор думає, що зараз 90-і? Чи там ніхто не тямить у підприємництві? Включіть голову люди. Ратнівський аграрій - це чиста і відкрита фірма. Люди отримали роботу, нормальну зарплату, селяни законну орендну плату. А гроші(зарплату й орендну плату) вони що витратачть в Росії чи все ж на Волині? В чий бюджет ідуть кошти? Кого ви захищаєте? Мені було бридко читати цю відкрито "заказну" статтю.
Відповісти
Події другого дня-рейдери не зупиняються(відео)https://www.youtube.com/watch?v=5V1Ky2pulO0&feature=youtu.be
Відповісти
З впевненістю можу сказати, що "Ратнівський аграрій" - організація, яка веде прозору і чисту діяльність, надаючи людям добреоплачувану роботу. + Сільське господарство вийшло на новий рівень. І чогось не завдяки якомусь Васі, Юрі чи людям, які називають себе Правим сектором, а саме завдяки "Ратнівському аграрію". Так що слід задуматися на чиїй стороні правда.
Відповісти
Шкода, що не зважаючи на такі втрати, у нашій країні нічного не міняється. Одних бандитів змінюють інші, тут великого розуму не треба, якщо глянути на відео то все стає зрозуміло хто є хто "блатота", яка звикла нічого не робити побрала до рук зброю і думає, що все в їхніх руках, який це "Правий сектор" ганьба!
Відповісти
Ситуація однозначна.Вася з ПРАВИМ СЕКТОРОМ проводять РЕЙДЕРСЬКЕ ЗАХОПЛЕННЯ ЗЕРНОВИХ!!!Тоді як представники ПРАВОГО СЕКТОРА ЗАЯВЛЯЛИ,ЩО ВОНИ НЕБУДУТЬ БРАТИ УЧАСТЬ У РЕЙДЕРСТВІ.ДЕ ПРАВДА?ВОНИ ЗА ПРАВДУ???
Відповісти
З всією повагою звертаюсь до людей, які негативно відкликаються про СТОВ "Ратнівський аграрій". Можу запевнити Вас, що аграрій дійсно допомагав і, думаю, надалі допомагатиме нашим героям всім чи зможе. Бронежелети були закуплені за їхні кошти, а не за кошти працівників. Дотого ж, вони чесно і справедливо оплачують роботу своїх працівників. Не одній людині, якій були потрібні кошти, вони надавали допомогу. А Ви пишете якісь несенітниці. Спочатку виясніть все детально, а потім пишіть.
Відповісти
І дійсно прибутку в них на даний час невеликий!
Відповісти
а чого правий сектор у масках- там що фронт? чого вони ховають свої обличчя- сміливці приїхали воювати з сільськими бабусями які стоять горою за свої паї? хай бізнесмени вирішують свої стосунки у господарському суді, а озброєних людей у масках мають знешкодити міліціонери.
Відповісти
Аграрії створив інфроструктуру, створив робочі місця, закупляв і давав різну допомогу Армії, а тут Вася вискочив, поплакався Правому сектору і рішили під шумок забрати нібито своє, чомусь Кулика ніхто не трогає, це мінус Правому сектору який так поступає, просте віджимання! А послухайте як Вася хвилюється і голос дрожить навколо пальця одне і те саме говорить, а Чернецький спокійно говорить про це...
Відповісти
так мій голос дрожить і я боюсь, бо не чекав, що люди за ратнівський аграрій.якщо правий сектор взнає про мене правду, то я буду ними наказаний, адже я представник ригиналів львівщини у складі блоку литвина.простіть мене і не кажіть правому сектору про це.
Відповісти
Ці тварюки з Ратнівського аграрію тільки прикриваються людьми. Молодці Правий сектор виганяйте нечисть з України.
Відповісти
запитай у людей або подивись відео.
Відповісти
У біографії Паннікова є факт, який не може не привернути уваги: у 70-80 роки, за інформацією ЗМІ, був співробітником зовнішньої розвідки КГБ СССР і займався промисловим шпигунством у Швеції, за що його вислали з країни.
Відповісти
Нам соромно за Ратнівчан і всіх Волинян які захищають так званих "аграріїв".......Ми вигнали ЯНИКА з України і те саме чекає на комуністів, регіоналів і всякої проросійської нечисті...СЛАВА УКРАЇНІ!!!СМЕРТЬ ВОРОГАМ!!!
Відповісти
Ратнівський "Правий сектор"????? А ВИ хто саме такі? Чому ВАС не чути при зібранні допомоги нашим мобілізованим, чому не чути було про ВАС в різних патріотичних акціях району. ГЕРОЇ ЗА СПИНАМИ
Відповісти
Хто на Волині захищає москалів або тих хто їх підтримує той гірший за СЕПАРАТИСТА
Відповісти
Весь российский бизнес национализировать,никаких российских инвестиций..молодцы правый сектор...гнать их в шею,ратный аграрий спонсор терроризма фактически.а бабушек и селян жалко что они за свой пай готовы умереть,кто больше платит тот и их герой!..
Відповісти
Останні новини
На Волині «Правий сектор» планує розібратись з бізнесом «путінського олігарха». ДОПОВНЕНО.ВІДЕО
02 серпень, 2014, 13:10