Волинянам, які брали участь в АТО, обіцяють «пільгові» земельні ділянки

Волинянам, які брали участь в  АТО, обіцяють «пільгові» земельні ділянки
У Волинській області головне управління Держземагентства, а також місцеві ради вже розпочали надання земельних ділянок учасникам АТО за спрощеною процедурою.

Так, станом на 31 липня 2014 року в області вже подали 59 заяв військовослужбовці, які беруть або брали участь у виконанні завдань у здійсненні АТО.

Начальник управління землеустрою та охорони земель головного управління Неля Коблюк пояснює, в чому ж полягає спрощена процедура отримання ділянки для учасників АТО.

За її словами, звичайну заяву громадянина щодо отримання земельної ділянки головне управління має право розглядати 30 днів, натомість для учасників АТО «справляться» за 1-3 дні.
Також проект землеустрою відповідні організації, як правило, роблять до півроку, а також беруть націнку, натомість для цієї категорії громадян обіцяють розробити проект за 1 місяць та за собівартістю.

У головному управлінні Держкомзему відзначають, що «передовиками» із кількості заяв є Луцький (10 заяв), Турійський (9 заяв), Іваничівський (3 заяви), Володимир-Волинський (3 заяви), Ратнівський (1 заява) райони області.

Загалом по області прийнято 26 рішень (розпоряджень та наказів) щодо виділення 26 земельних ділянок площею 11.8 га, із них: для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд виділено 19 земельних ділянок площею 3,2 га. Зокрема у Володимирі-Волинському – 3 земельні ділянки, у Луцькому районі – 6 земельних ділянок, у Ратнівському районі – 1 земельна ділянка, у Турійському районі – 9 земельних ділянок.

Для особистого селянського господарства в Іваничівському районі виділено 3 земельні ділянки площею 6,0 га.

У загальному зареєстровано 3 земельні ділянки площею 0,26 га у Державному земельному кадастрі: у Луцькому районі – 1 земельна ділянка, у Турійському районі – 2 земельні ділянки.

Також по 3 земельних ділянках вже прийняли рішення - розпорядження та накази щодо затвердження проектів землеустрою та надання у власність земельних ділянок.

Покрокова інструкція щодо того, як отримати земельну ділянку тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обіцяли безкоштовно(((
http://dt.ua/UKRAINE/uchasniki-ato-i-sim-yi-geroyiv-nebesnoyi-sotni-bezkoshtovno-otrimayut-zemelni-dilyanki-147115_.html
Відповісти
Останні новини
Волинянам, які брали участь в АТО, обіцяють «пільгові» земельні ділянки
06 серпень, 2014, 14:30