Сім'ям військових АТО треба допомогти з врожаєм, - нардеп з Волині

Сім'ям військових АТО треба допомогти з врожаєм, - нардеп з Волині
Сім’ям військовослужбовців, які захищають інтереси держави на Сході, необхідно допомогти зібрати врожай, - вважає народний депутат Сергій Мартиняк.

"Враховуючи ситуацію, яка склалася з мобілізацією в країні, де переважна кількість призовників – мешканці сільської місцевості, більшість обійсть на селі тимчасово лишилися без господарів", - пише він в Колонці автора на ВолиньPost.

Тому, аби залучити помічників для збору урожаю сім’ям учасників АТО, Мартиняк з колегами ініціювали зміни до Закону України "Про зайнятість населення", які дозволять залучати для громадських робіт осіб, які перебувають на обліку у Центрах Зайнятості та мають статус безробітних.

"Зазначу, що доки зміни до законодавства не будуть прийняті, залучити осіб зі статусом безробітних до громадських робіт та безпосередньої допомоги сім’ям учасників АТО, не вдасться. Законодавча колізія передбачає оплату громадських робіт з двох джерел – Фонду соціального страхування та місцевого бюджету у рівноцінних долях, утім місцеві бюджети зазвичай не мають коштів, аби оплатити свій внесок, тож Закон не діє", - каже нардеп.

"Для прикладу, цьогоріч Луцький районний центр зайнятості міг направити на громадські роботи 375 офіційно зареєстрованих безробітних. За свою працю вони мали б отримати 233 тисячі гривень (116,5 тисяч з місцевого бюджету та стільки ж з Фонду соціального страхування). Натомість в місцевому бюджеті на ці витрати змогли передбачити лише 60 тисяч гривень", - висловився він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сім'ям військових АТО треба допомогти з врожаєм, - нардеп з Волині
22 серпень, 2014, 12:21