Росія висунула претензії до українського Яндекса

Росія висунула претензії до українського Яндекса
Перший заступник голови комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін (ЛДПР) звернувся в компанію Яндекс і в Роскомнагляд з вимогам дати оцінку роботі української версії пошукової системи - yandex.ua.

Невдоволення Дєньгіна викликане тим, що в новинному розділі українського "Яндекса" нібито розміщуються статті і замітки українських ЗМІ, які, за словами депутата, "масово допускають спотворення інформації і містять прямі випади проти Росії", - пише Укрінформ з посиланням на газету "Известия".

"Я визнав доцільним звернутися в сам "Яндекс" і в Роскомнагляд. Компанію я прошу роз'яснити, чому виникла ця ситуація, а Роскомнагляд - проаналізувати її виникнення і можливі законні наслідки", - цитує видання Дєньгіна.

У самому Яндексі повідомили, що депутатського звернення поки не отримували, нагадавши при цьому, що "Яндекс є міжнародною компанією і технології для усіх її ринків однакові".

Там також додали, що для кожної з країн розробляються "свої сервіси так, щоб вони відповідали локальним інтересам користувачів".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
лдпр пнх
Відповісти
правда в очі ріже
Відповісти
Останні новини
Росія висунула претензії до українського Яндекса
08 вересень, 2014, 08:25