Волинські школярі «грітимуться» вугіллям і торфом

Волинські школярі «грітимуться» вугіллям і торфом
Волинь має зробити все для того, щоб у 2015 році школи та дошкільні навчальні заклади перейшли на альтернативні види палива.

За словами голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика, це допоможе мати стабільне тепло для дітей та значну економію коштів, - повідомляє Страйк.

Чиновник каже, що Волинь почала отримувати фінанси з держбюджету: стабільно надходять транші на першочергові заходи, зокрема, лише на енергозбереження регіон отримав уже 12 мільйонів гривень.

Голова ОДА розповів про роботу влади та депутатів всіх рівнів, спрямовану на завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська». Він зауважив, що закон про підтримку вугільної галузі нещодавно підписав Президент України. Тепер область очікує на передбачене фінансування, а це 100 мільйонів гривень.

«Це вугільне підприємство є стратегічним об’єктом для соціально-економічного розвитку області, тому наша ціль – щоб воно запрацювало«», – сказав він.

Ще одне важливе питання – інвестиційний проект з розвитку волинського торфовидобування. Тут також триває активна робота, адже його втілення стане ще одним кроком у мінімізації енергозалежностівід газу.

Окремо він акцентував на підготовці до осінньо-зимового опалювального періоду. На переконання Голови ОДА, необхідно ще раз проаналізувати ситуацію в школах та дитсадках, аби не виникало негараздів потім.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські школярі «грітимуться» вугіллям і торфом
18 вересень, 2014, 11:45