За півроку бойкоту російських товарів харчова промисловість РФ втратила 100 мільйонів доларів

За півроку бойкоту російських товарів харчова промисловість РФ втратила 100 мільйонів доларів
Вже півроку українці бойкотують російські товари. За останніми даними, акцію підтримує половина населення.

Активна фаза бойкоту українцями російських товарів почалася після анексії Криму, - йдеться в сюжеті ТСН.

Заклики в Інтернеті переросли у масові флешмоби - у супермаркетах активісти з плакатами "Російське вбиває" прикидалися мертвими. Блокували російські автозаправки.

Натепер до бойкоту приєдналися 50 відсотків українців. Соціологи кажуть: судячи з динаміки, надалі кількість людей, які бойкотують російські товари - тільки зростатиме.

Півроку бойкоту мають уже свої результати. Продаж російської продукції впав у декілька разів. Лише харчова промисловість сусідів втратила близько ста мільйонів доларів. Продаж російського одягу знизився на 70%. Російські автомобілі у нас - давно вже не бажаний товар. А тепер українці відмовляються й від російського бензину.

Через бойкот найбільша російська мережа автозаправок в Україні "Лукойл" змушена оголосити продаж усіх своїх активів в Україні. Продають їх австрійській компанії - втім, аналітики припускають, що оборудка фіктивна, росіяни вдалися до неї, аби ввести українців в оману.

З цією ж метою виробники замінюють на товарі штрихкоди - з російських на українські. Та знижують ціни, аби їхня продукція була бодай на копійку дешевша, ніж українська. Проте експерти кажуть: для економіки Росії в цілому український бойкот є майже не відчутним.

"Всіх продуктів харчування Росія експортує десь на 400 мільйонів доларів. Загальний експорт Росії за підсумками минулого року був десь 570 мільярдів , для Росії є більш принципові вуглеводні – нафта, газ, вугілля", - каже експерт.

Ті, хто бойкотує, запевняють, вони і не намагаються повалити російську економіку. Їх турбує , що на ці гроші Росія веде війну на сході. І запевняють, ті хто купує російське, автоматично стають спонсорами цієї війни.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПТН ПНХ!!!!
Відповісти
Путин подай на хлеб птн пнх
Відповісти
Останні новини
За півроку бойкоту російських товарів харчова промисловість РФ втратила 100 мільйонів доларів
21 вересень, 2014, 10:46