На Волині викрили лісників, які вдавали боротьбу з лісопорушеннями

На Волині викрили лісників, які вдавали боротьбу з лісопорушеннями
На Волині викрили лісників, які тільки вдавали активну боротьбу з лісопорушеннями.

Слідчий відділ прокуратури області закінчив досудове розслідування кримінальних проваджень за фактами вчинення службового підроблення лісничими Зеленівського лісництва ДП «Ковельське лісове господарство» та Любомльського лісництва ДП «Прибузьке лісове господарство», - повідомляє прес-служба прокуратури області.

Встановили, що лісничі, вдаючи активну боротьбу з лісопорушеннями, у 2013 році незаконно склали та видали від свого імені завідомо неправдиві офіційні документи – протоколи про адміністративне правопорушення та постанови про накладення адміністративного стягнення, вказавши в них відомості про те, що громадяни нібито вчинили незаконну порубку сосни та викидали сміття в лісовому масиві.

Адміністративні штрафи посадовці лісових господарств сплатили за "правопорушників" самі.

Наразі обвинувальні акти щодо лісничих з угодами про визнання ними винуватості скеровані до суду для розгляду по суті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Панове слідчі відділу прокуратури області, перестаньте, будьте добрі, відкривати Америку. Давно відомо, що до лісгоспів нашої лісистої області доводяться поквартальні плани на складання протоколів про лісопорушення. І найстрашніше те, що мова йде про кількісне виконання даного показника! Чому в останню декаду кожного кварталу динаміка складання протоколів різко підвищується? При складенні понад 200 протоколів про лісопорушення в рік кількість вилученої у порушників секвестрованої деревини (деревини, кошти від реалізації якої мали б надійти на рахунки сільських селищних, міських рад)часто не перевищує 1,5 - 2,0 м. куб. І ЦЕ ЗА РІК ДІЯЛЬНОСТІ АРМІЇ "ЛІСОВОЇ ОХОРОНИ"! Презумпція дибільності.
П.С. Якби дерева вміли ходити, проспект Волі був би лісом, а у вікні кабінету п.Мазурика шелестіли б розлогі крони давно зрізаних п. Колісником(ами)дубів.
Відповісти