Сергій Мартиняк – лідер 20 округу*

Сергій Мартиняк – лідер 20 округу*
Виборці округу № 20 готові вдруге підтримати чинного нардепа Сергія Мартиняка на позачергових парламентських виборах. Такі дані, за підсумками соціологічного дослідження, проведеного у п’яти районах Волині – Луцькому, Рожищенському, Турійському, Горохівському та Локачинському в середині вересня 2014 року, озвучив соціолог аналітичної групи «Вибір» Роман Микитюк.

За словами експерта, більшість опитаних знають Сергія Мартиняка, позитивно оцінюють його роботу та готові знову підтримати народного обранця, аби він і надалі представляв їхні інтереси у Верховній Раді. Це при тому, що особистий рейтинг нардепа – це, власне, його імідж, а не бренд розкрученої політичної сили. Адже, як і в 2012 році Сергій Мартиняк зареєстрований як самовисуванець.

«Аналізуючи дані опитування, можна зробити висновок, що явка на позачергових виборах до Верховної Ради в окрузі №20 буде навіть вищою, ніж на президентських. Станом на середину вересня 2014 року 89,6% респондентів готові прийти на дільниці (зазвичай, готовність проголосувати декларує більше людей, ніж приходить), аби визначити новий склад парламенту. Це при тому, що явка на останніх президентських виборах у цьому окрузі становила 78%», – повідомили з аналітичної групи «Вибір».

Разом з тим, згідно з результатами опитування, Сергій Мартиняк має беззаперечні лідерські позиції. Зокрема, у нього найкраща впізнаваність серед кандидатів у народні депутати по мажоритарному округу №20. Більше 90% респондентів чули про політика.

Тим часом, 41,53% респондентів оцінюють роботу народного депутата позитивно. Тоді як решта кандидатів змогли лише всі разом назбирати стільки ж таких відгуків.

За результатами соцдослідження, Сергія Мартиняка вже зараз готові підтримати більше третини виборців 20 округу. Свою симпатію жителі 5 районів підтвердили, відповідаючи на конкретне питання «Якби найближчої неділі відбувались вибори до Верховної ради за мажоритарним списком (за конкретну людину) за кого Ви проголосували б?». Самовисуванця Сергія Мартиняка обрали б 36,06% опитаних. Тим часом найближчий конкурент по передвиборчій гонці у 20 окрузі не набрав би й 10%.

Варто зазначити, що у лідера опитування, Сергія Мартиняка, рейтинг однаково високий в усіх районах округу. А найбільшу підтримку політик має у Локачинському районі – там «за» нього готові проголосувати 56,49% респондентів.

Довідка: Соціологічне дослідження проводилося в Горохівському, Локачинському, Луцькому, Рожищенському та Турійському районах 13-15 вересня 2014 року. Зокрема, в територіальному виборчому окрузі №20 опитали 1200 респондентів у 54 населених пунктах. Похибка становить не більше 3%. Опитування проведено ФОП Микитюк О.Д.

Микола Зінь

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію