Біля «Устилуга» затримали контрабанду на 10 мільйонів гривень

Біля «Устилуга» затримали контрабанду на 10 мільйонів гривень
Патрульна служба Самооборони Майдану Волині та працівників міліції виявили авто із контрабандною продукцією біля митного посту «Устилуг».

Техніка, яка була ввезена в Україну, за попередніми даними оцінюється на суму більше 10 мільйонів гривень, - повідомив на прес-коференції, 2 жовтня, координатор Самооборони Майдану Волині Андрій Хведчак.

Під час патрулювання групи самооборонівців на чолі із керівником Відділу протидії корупції Самооборони Волині Богданом Томчуком працівниками УДАІ у Волинській обалсті був виявлений бус марки «Mercedec 5677».

Як розповідає Томчук, авто викликало підозру, адже поїхало не типовою дорогою, а чомусь почало звертати у поле.

У результаті транспорт був зупинений. В ньому було виялено кількасот пачок відеореєстраторів, які за попередньою оцінкою загалом коштують більше 10 мільйонів гривень. Документів на товар у водія звісно не було.

Більше того Богдан Томчук заявив, що йому пропонували хабар у розмірі трьох з половиною мільйонів гривень, аби самооборонівці пропустили товар. Таку пропозицію він категорично відкинув, і довів до відома про це правоохоронні органи у свідченнях до кримінального провадження, яке відкрили за фактом порушення.

За словами начальника УДАІ у Волинській області Володимир Кравченя, авто порушника закону разом із товаром було доставлене до міськрайвідділу міліції міста Володимира-Волинського та передане слідчим. Сам же Кравченя додав, що за останні десять днів ними було спіймано 13 автомобілів із різного роду контрабандною продукцією.

«На митниці стоять кілометрові черги, в поляків забиті всі стоянки машинами», – каже Андрій Хведчак і констатує, що тільки через це одне затримане авто державний бюджет не доотримав би два з половиною мільйони гривень. «А це чиясь заробітна платня, пенсія, кошти на армію», – додає самооборонівець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Тепер питания) як товар перетнув кордон. Начальника митниці пора у відставку і всіх заступників.
Відповісти