Україна користуватиметься газом з Угорщини та Словаччини

Україна користуватиметься газом з Угорщини та Словаччини
З 1 січня 2015 року Угорщина разом із Словаччиною зможе поставляти Україні не тільки російський газ.

Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель перед самітом Євросоюзу з питань зайнятості в Мілані в середу, 8 жовтня, - повідомляє Кореспондент.

Орбан запевнив Меркель, що Угорщина підтримає єдину енергетичну політику Брюсселя щодо України. Він додав, що з 1 січня 2015 разом із Словаччиною «ми зможемо постачати нашим українським друзям, якщо вони цього захочуть, не тільки російський газ».

Водночас Орбан вважає, що Угорщина насамперед має подбати про свою власну енергетичну безпеку, а тому зараз прискорено наповнює російським газом власні газосховища на порозі зими.

Раніше в угорських ЗМІ з'явилася інформація з посиланням на компанію «Угорські газосховища» про те, що 7 жовтня Росія зарезервувала одне з чотирьох угорських газосховищ для заповнення його 700 мільйонами кубометрів газу. За даними угорського видання «Економіка сьогодні», така кількість газу надійде в Угорщину вже до кінця цього місяця.

Також повідомляється про надходження до Угорщини щодня 20 мільйонів кубометрів газу, незважаючи на те, що країна споживає всього 0,5 мільйона кубометрів на день. «Це може означати, що росіяни накопичують блакитне паливо в угорських газосховищах для забезпечення поставок газу європейським споживачам в майбутньому», - зазначає видання.

Як повідомлялося раніше, віце-прем'єр і глава словацького Міністерства закордонних справ Мирослав Лайчак заявляв, що, незважаючи на зниження поставок російського газу до Словаччини, Братислава і далі буде допомагати Україні з газом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нам нічого не бажають дати?
Відповісти
Останні новини
Україна користуватиметься газом з Угорщини та Словаччини
08 жовтень, 2014, 22:28