Високопосадовцям з митного поста «Луцьк» загрожує до 12 років тюрми

Високопосадовцям з митного поста «Луцьк» загрожує до 12 років тюрми
Щодо 4-х колишніх посадовців митного поста «Луцьк», затриманих за хабарництво, обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, інші перебувають на підписці про невиїзд.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Нагадаємо, затримання високопосадовців відбулося у листопаді 2011 року.

Тоді співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Генеральної прокуратури України викрили стійке злочинне об’єднання у складі понад 10-ти працівників митного посту «Луцьк» Ягодинської митниці, учасники якого протягом тривалого часу стягували хабарі з суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за безперешкодне митне оформлення вантажів.

Зловмисників затримали одразу після того, як вони одержали черговий хабар від представника комерційної структури та передали ці гроші керівникові митного посту.

Встановлено, що на митному посту «Луцьк» Ягодинської митниці діяла вертикально побудована корупційна схема: протягом кожного дня керівники та інспектори митного посту протиправно одержували в середньому від 20-ти до 30-ти тисяч гривень.

Під час обшуків у службових кабінетах та помешканнях затриманих вилучено 150 тис. доларів США та майже 30 тис. гривень, незаконно отриманих від суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності за останні декілька днів.

Також вилучено записники, в яких зловмисники обліковували зібрані митними інспекторами хабарі.

За фактами вимагання та одержання хабарів за попередньою змовою групою осіб Генеральною прокуратурою України було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодекcу України.

У ході розслідування цієї кримінальної справи було встановлено, що всі учасники зазначеного злочинного угруповання підпорядковувалися організатору, перебуваючи у службовій залежності від нього та дотримувались єдиних правил поведінки, спрямованих на прикриття багатоепізодної та системної протиправної діяльності.

29 березня цього року Генеральна прокуратура України стосовно працівників митного посту «Луцьк» Ягодинської митниці порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ч.3 ст.368 (вимагання та одержання хабарів службовими особами, вчинене у складі організованої злочинної групи) Кримінального кодексу України.

Санкція цієї статті передбачає відповідальність строком від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.

Триває слідство.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Високопосадовцям з митного поста «Луцьк» загрожує до 12 років тюрми
15 травень, 2012, 13:50