Джазовий фест збирає гроші на музику для Слов'янська та Краматорська

Джазовий фест збирає гроші на музику для Слов'янська та Краматорська
JazzBez, 14-ий міжнародний фестиваль (Польща-Україна), збирає кошти, щоб Музика Свободи пролунала на звільнених територіях - Слов’янська та Краматорська.

Гроші джазовий фестиваль збирає у рамках проекту Великої ідеї, - повідомляють організатори.

5-14 грудня міжнародний джазовий марафон Jazz Bez об'єднає довкола джазу Київ, Харків, Тернопіль, Івано-Франківськ, Рівне, Луцьк, Мостиська, Люблін, Санок, Вроцлав, Білосток, Новицю, Перемишль. Організаційним серцем Фестивалю буде Львів.

Щороку до Фестивалю приєднуються нові міста. Однак, у 2014-му особливо важливими центрами джазової музики стають Слов'янськ та Краматорськ.

"Ми власним коштом приймемо 10 музикантів з території АТО, щоб всі вони могли відвідати концерти колег, майстер-класи JazzBez та взяти участь у трьох концертних джемсейшенах. Вже в 2015-му ці джазмени стануть кістяком JazzBez-середовища на звільнених землях Сходу — у Краматорську та Словянську", - написали організатори.

"Цього року нашому суспільству, як ніколи, потрібно відчути як внутрішню єдність, так і спільність зі світовою культурою; не споживати кимсь подумане і кимсь проаналізоване, а думати і аналізувати; підтримувати своїх побратимів з окупованих територій, не забуваючи, що мистецтво мусить творитися навіть під час війни", - зазначив директор мистецького об'єднання "Дзиґа" Маркіян Іващишин.

Цьогоріч кращі представники польського, українського і, зокрема, кримськотатарського джазового кола, які щороку мандрують джазовими трасами від Вроцлава до Харкова, потраплять до Слов'янська і Краматорська.

"Кримськотатарський проект на фестивалі JazzBez — це наш внесок у розвиток нашої держави, у майбутнє української і кримськотатарської культури", — сказав музикант Халіл Халілов.

Загальні витрати на JazzBez в Україні та Польщі складають 1 127 940 гривень.

Левову частину витрат покривають спонсори. Гроші, які збирають через Спільнокошт, використають на організацію відкритих концертів у Слов'янську та Краматорську.

Довідково:
Велика ідея – це платформа, яка допомагає відбуватися хорошим речам. Вона дає можливість окремим людям і цілим колективам приєднатися до громадської творчості і направити енергію на вирішення важливих для них завдань та потенціалу.

Спільнокошт на Великій Ідеї – це новий спосіб фінансування творчих, соціальних та експериментальних проектів. Коли автор остаточно визначається з проектом, Спільнокошт на Великій Ідеї надає можливість втілити його в життя. Так проекти, які часто не вписуються у традиційні системи фінансування, отримують доступ до необхідних ресурсів без складних механізмів і заплутаних реєстраційних форм. Але є багато задумів, які виходять за рамки нашої діяльності. Велика Ідея не є місцем для скарг, збору коштів без конкретної мети або прохань про пожертви на загальні бізнес-витрати.

Серед пріоритетних напрямків проектів є освіта, соціальне підприємництво, розвиток територій, діти, їжа, здоров’я, музика, дизайн, література, видавництво, інтернет-проекти, кіно, мистецтво

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Джазовий фест збирає гроші на музику для Слов'янська та Краматорська
31 жовтень, 2014, 15:01