У Луцьку «розбиралися» з директором «Електротермометрії». ФОТО

У Луцьку «розбиралися» з директором «Електротермометрії». ФОТО
Декілька сотень працівників ПАТ «Електротермометрія» вийшли на страйк, заявивши про заборгованість із виплати зарплат та вимушені відпустки.

Близько 12:00 2 грудня на завод приїхав директор Юрій Малихін, який зібрав в актовій залі підприємства декілька сотень працівників «на розмову без посторонніх».

Спершу начальник охорони не хотів пускати журналістів на підприємство до Юрія Малихіна, однак пізніше таким рішенням поступився.

«Директор не хоче вас пропускати. Щоб ніхто нічого не знав», - звернувся до журналістів працівник заводу Андрій.

Однак згодом пресу все-таки пропустили на «нараду» до актової зали, де уже зібралося декілька сотень невдоволених працівників.

Працівники заводу наголосили на тому, що уже третій місяць поспіль їм не виплачують заробітної плати, що директор заводу міняє машини, як рукавиці, що люди виходять на роботу не за графіком, а за викликом керівництва.

«Нам ще всім навіть за березень не заплатили. Лише дев’ятому та п’ятому цехам заплатили, а 17-ий і третій ще не отримали. Нам платять по половині зарплати. В п’ятого цеху зарплата за вересень була 600 гривень. Ми робили по три дні, а зараз – взагалі… Уже з 20-го числа ми не робимо. Сказали нам виходити на роботу по зв’язку. Зарплати за жовтень теж не дали, а вже листопад», - зазначила працівниця Руслана.

Директор Юрій Малихін пообіцяв працівникам, що виплачуватиме зарплату уже сьогодні, однак згодом додав, що не матиме можливості заплатити одразу всім.

Він наголосив, що у працівників «Електротермометрії» є два виходи: або вони працюють далі, і за можливістю заробітну плату їм будуть видавати, або хай «розвалюють все тут до дідька».

Самі ж страйкарі, серед яких і ті, що пропрацювали на підприємстві 15-20 років, підкреслили, що хочуть працювати і далі, однак через «бездарність» керівника завод розвалюється, і все, що йому залишається, – «піти геть».

Директор Юрій Малихін інформував, що «виробництво на «Електротермометрії» не є рентабельним», і «відчуває нестачу в клієнтах». Він навів приклад, де керівник «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха так і не пояснив, чому у луцьких новобудовах відсутні лічильники ПАТ «Електротермометрія».

Зрештою, працівники підприємства зазначили, що підуть з «наболілими запитаннями» до облдержадміністрації. Своєю чергою, директор заводу наголосив, що матиме зустріч з міським головою Миколою Романюком, де помізкують над вирішенням уже згаданих проблем.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І не посадити таку сволоту???
Відповісти
За що?
За те, що вiн баран i загробив знане пiдприемство?
Робоча сила повинна постiйно шукати нову роботу, а не стояти коло iржавого корита десятилiттями мугикаючи i чекаючи з мор`я погоди?
Відповісти
"бідний директор" а машини мабуть міняє з кращої на гіршу!
Відповісти
керівників на заводі багато тому відповідати повинні вони усі.Це ганьба і позор, до чого було доведено підприємство.
Відповісти
у директора така не хіла цепочка на шиї вісить ))) юіднота ...чи бикота...й не розбереш
Відповісти
Ушльопок "еще тот". Завжди все було рентабельно, а зараз ні... На нари...
Відповісти
Ну не з березня, а з вересня не виплачують зарплати.
І страйк почався не з кількох працівників, а з кількох десятків.
"Віктор Чорнуха так і не пояснив, чому у луцьких новобудовах відсутні лічильники ПАТ «Електротермометрія»" - це вже байка для дитсадка. Якби хто знав, як відфутболюють потенційних замовників, яка загальна маркетингова політика керівництва, то Чорнуха тут ще анголом виглядатиме.
Відповісти
підприємсвто має потенціал ,але немає відповідного менеджменту .Якщо директор би взяв перспективних та креативних менеджерів ( хоча б фінансового директора) яки б розробили та втілювали песпективну стратегію розвитку цього підприємства то було все гаразд ,а так ..... не треба шкодувати гроші на оплаті праці ( але при умові що цілі які будуть розроблені та запропоновані будуть втілені та не буде створюватися внутрішніх перешкод). Я наприклад сама би дала згоду це зробити .
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «розбиралися» з директором «Електротермометрії». ФОТО
02 грудень, 2014, 14:24