Електроенергія в нічний час подешевшає

Електроенергія в нічний час подешевшає
Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, планує знизити тариф на електроенергію для населення в нічний час для зниження споживання в пікові години вдень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби комісії, - передають ФАКТИ.ICTV.

«Згадані зміни передбачають зменшення для населення тарифного коефіцієнта з 0,7 до 0,5 тарифу в години нічного мінімального навантаження енергосистеми (з 23 до 7 години). Ця норма застосовується у разі використання побутовими споживачами двозонного обліку електричної енергії», - йдеться в повідомленні НКРЕКУ.

Запропоновані зміни, на думку Нацкомісії, стимулюватимуть населення переходити на споживання електричної енергії в нічний час за зниженим тарифом.

«Такий підхід дасть можливість вирівнювати графік навантажень об`єднаної енергосистеми України і забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії в пікові періоди», - підкреслюється в повідомленні.

Крім того, Міністерство енергетики і вугільної промисловості України пропонує підприємствам перейти на роботу в нічний час для зниження споживання електроенергії в пікові години.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.