Волинь у 2015 році обійдеться власним цукром

Волинь у 2015 році обійдеться власним цукром
У наступному році внутрішній ринок області буде повністю забезпечений цукром власного виробництва.

Про це під час оперативної наради повідомила заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Петриканин, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Незважаючи на скорочення посівних площ цукрових буряків, цьогоріч все ж вдалося зібрати понад 600 тисяч тонн солодких коренів.

За даними мінекономіки середня ціна на цукор в Україні тримається в межах 7 гривень 95 копійок, в області – 7 гривень 70 копійок за кілограм.

За словами заступника, цьогорічний сезон переробки цукрових буряків нового врожаю на Волині розпочався раніше – практично з початку вересня, в зв’язку із проблемами поставок газу. Із чотирьох заводів працювало всього два: ПАТ «Гнідавський цукровий завод» та ПП «Європацукор». Також в роботу було задіяно 13 периферійних пунктів від Гнідавського цукрового заводу і 7 – від Іваничівського.

"В середньому волиняни споживають близько 41 кілограм цукру в рік, що більше, ніж раціональна норма споживання, яка становить 38 кілограм. Собівартість цукру залишається високою – 9-9,5 тисяч гривень за тонну, через занадто дорогі енергоресурси і недешеву сировину, - зауважила Людмила Петриканин.

Окрім того, вона поінформувала, що за оперативною інформацією в області прогнозується подальше скорочення посівних площ цукрових буряків. Проте керівництво цукрових заводів запевняє – вони не планують зменшувати обсяги переробки цукросировини в наступному році.

У січні-лютому традиційно буде проходити навчання з керівниками агроформувань, фермерами, представниками переробних підприємств, аби звірити стратегії та плани на рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь у 2015 році обійдеться власним цукром
15 грудень, 2014, 15:25