У Володимирі-Волинському виділили 1,5 мільйони на самоорганізацію населення

У Володимирі-Волинському виділили 1,5 мільйони на самоорганізацію населення
У Володимирі-Волинському на сесії міської ради прийняли програму сприяння самоорганізації населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Під час 40-ї сесії міської ради прийняли програму сприяння діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення у місті Володимирі-Волинському на 2015 - 2017 роки із загальним бюджетом 1,5 мільйони гривень, - повідомили у прес-службі Асоціації
підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Програма закладає механізми співфінансування та сталі умови розвитку самоорганізації населення в місті і, як наслідок, покращення рівня життя мешканців.

«Територіальна громада міста, об’єктивно оцінюючи можливості міського бюджету, неодноразово виходить з пропозиціями щодо співфінансування у будівництві вуличних інженерних мереж, доріг та капітальному ремонті житлового фонду.

Одним із напрямів реформування відносин у житлово-комунальній сфері є створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків як неприбуткових організацій, та об’єднання громадян в органи самоорганізації населення як структури в системі місцевого самоврядування.

Матеріальне стимулювання поєднане з можливостями влади та бажаннями мешканців, яке реалізовується через приведення існуючих або прийняття на місцевому рівні відповідних нормативно-правових документів, дозволить реалізувати проекти, які будуть максимально спрямовані на підтримку громадських ініціатив в місті» - зазначається у прийнятому програмному документу.

Саме тому, метою програми розробники визначили «стимулювання громадських ініціатив через створення ОСББ та ОСН і, як наслідок, спільна реалізація стратегічно важливих проектів і завдань інфраструктурного розвитку територій та покращення їх технічного стану».

Співрозробником програми виступила Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення, діяльність якої в межах проекту «Новий якісний рівень діяльності ОСН у містах Волинської області» підтримується програмною ініціативою «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження» та Асоціацією сприяння самоорганізації населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А цікаво було б цей показник порівняти із іншими регіонами області (на замітку корру)
Відповісти
Останні новини
У Володимирі-Волинському виділили 1,5 мільйони на самоорганізацію населення
29 грудень, 2014, 13:52