Порошенко готовий до особливих відносин Донбасу з Росією та ЄС

Порошенко готовий до особливих відносин Донбасу з Росією та ЄС
Україна готова надати Донбасу статус спеціальної економічної зони з особливими відносинами з Євросоюзом і Росією.

Про це в інтерв’ю France 24 заявив Президент Петро Порошенко, - пише Українська правда.

"Ми навіть готові запропонувати їм спеціальний статус вільної економічної зони зі спеціальним режимом (відносин) з Євросоюзом і Росією", – заявив Порошенко.

Для цього, за його словами, на Донбасі повинні відбутися законні вибори і обрані місцеві органи влади.

Він нагадав, що Донбас за законом вже має особливий статус місцевого самоврядування, який не має жодний інший український регіон.

"І значну частина влади, включаючи те, якою мовою говорити, які пісні співати; значну частину економічної автономності вони мають", – сказав він.

"Але це не питання інтересів людей, це не конфлікт між людьми Донбасу і решти України, це питання агресії, яка була нав’язана нам ззовні", – додав Порошенко.

Також Порошенко зазначив, що українська влада продовжує постачати на окуповані території газ на суму 6-7 млн доларів на день, не отримуючи жодної оплати.

Загалом, за його словами, військовий конфлікт на сході обходиться Україні більш ніж в 10 млн доларів на день, що робить неможливим економічний ріст у країні.

"Це надзвичайний тиск на мою країну. І жодна країна світу не може забезпечити ріст економіки за умов такого дуже важкого типу війни. Тому що ми боремося з, можливо, найбільшою і найефективнішою армією європейського континенту", – впевнений він.

Порошенко також повідомив, що за результатами переговорів як з міжнародними фінансовими організаціями МВФ і Світовим банком, так і з окремими країнами – США, ЄС, Австралією, Японією, Канадою та іншими - Україна розраховує отримати 13-15 млрд доларів упродовж двох років.

Як відомо, Порошенко також заявив, що Україна готова допомогти знайти варіант завершення конфлікту, при якому Росія зможе "зберегти обличчя".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд повний!!!Ми повинні економити, а їм халявний газ!!!Наші солдати - в холодних окопах, а вони в теплі за наш кошт!!!Порошенка на мило!!!!!!!
Відповісти