Президент підписав указ про мобілізацію

Президент підписав указ про мобілізацію
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з губернаторами у середу, 14 січня, підписав указ про чергову хвилю мобілізації.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Нагадаємо, під час четвертої хвилі загальна кількість мобілізованих сягне близько 50 тисяч осіб. При цьому, як заявляв перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Володимир Талалай, мобілізовані не можуть відмовитися від виконання обов'язків у зоні проведення АТО.

"На сьогоднішній день застосування Збройних сил України в умовах проведення антитерористичної операції у складі сил АТО регламентовано законом України про боротьбу з тероризмом, у який протягом минулого року було внесено відповідні зміни. Тому ми можемо стверджувати, що застосування Збройних сил України, частин підрозділів чи окремих військовослужбовців в АТО відповідає чинному законодавству. Тому відмовитися від виконання обов'язків в АТО, мотивуючи тим, що це не передбачено законодавством, не можна", - наголосив він напередодні на прес-конференції.

Талалай нагадав, що за ухилення від виконання військового обов'язку передбачена кримінальна відповідальність.

За словами речника Міністерства оборони України Вікторії Кушнір, громадяни, призвані на військову службу у рамках мобілізації в особливий період, направлятимуться для виконання завдань лише після 50-денної підготовки та бойового злагодження у складі підрозділів.

Нагадаємо, протягом трьох хвиль мобілізації, які відбудуться у 2015 році, планується мобілізувати 200 тисяч українців. Перший етап має початися 20 січня і триватиме 90 днів - до квітня. Другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

Указ Президента України про мобілізацію набуває сили після затвердження Верховною Радою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То яка ж це АТО!!!!! МОБІЛІЗАЦІЯ - термін ВОЄННИЙ!!!!
Відповісти
А депутати нехай теж ідуть в АТО
Відповісти
Стаття 106 Конституції України: Президент України: … пункт 20) приймає відповідно до закону рішення про загальну або часткову мобілізацію та введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях у разі загрози нападу, небезпеки державній незалежності України. Воєєний стан в нас не вводили, а тому згідно вищезазначеного, кримінальна відповідальність не може наступати за ухилення від мобілізації
Відповісти