«Це не був конкурент для нас», - Божидарнік про університет, що мають закрити на Волині

«Це не був конкурент для нас», - Божидарнік про університет, що мають закрити на Волині
Міністерство освіти і науки України запропонувало керівникам 53 вищих навчальних закладів України визначитись, чи доцільним буде функціонування «освітніх структур» до завершення 2014/2015 навчального року.

Так, з листа міністра освіти Сергія Квіта до ректорів деяких українських вишів (здебільшого, це стосується навчальних закладів приватної форми власності) від 28 листопада стало відомо, що «прикрити» можуть луцьку та ковельську філії Університету сучасних знань.

ВолиньPost вирішив поцікавитися, що думає з цього приводу декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету Тарас Божидарнік.

«Я вважаю, що це питання до міністерства освіти, управлінь освіти та місцевих органів влади. З приводу цього можуть прокоментувати і в районному управлінні Ковеля чи Луцька», - зазначив Божидарнік.

«Я чув різні відгуки про те, що так званий вищий навчальний заклад не зовсім відповідає певним параметрам. Принаймні, роботодавці не цінують і не дуже бажають таких випускників. Я не вважаю, що це був конкурент для нас, хоча кілька людей, перепрошую, «вляпалися» в таке навчання, а потім пробували до нас перевестися», - каже Божидарнік.

За його словами, на факультеті бізнесу ЛНТУ постійно поєднують теоретичні знання з практичними, проводять виїзні засідання та екскурсії на підприємства. Тому випускники цього університету мають 95 відсотків працевлаштування за фахом.

«Так, ми видаємо справжнього фахівця на ринку праці. А коли ряд приватних структур видають в основному брак, на жаль, то в кінцевому результаті діти мають проблеми з працевлаштуванням та отриманням дипломів», - каже декан факультету бізнесу технічного університету в Луцьку.

За словами Тараса Божидарніка, обрання «незрозумілих» закладів освіти – проблема не лише самих громадян, а й проблема контролю за освітою.

Також він додав, що раніше чув, мовляв, луцька філія Університету сучасних знань орендувала зал в бібліотеці або школі.

«Мені здається, що вони не мають ні відповідної матеріальної бази, ні науковців, ні серйозних методичних розробок. Як на мене, треба абітурієнтам обирати перевірені вищі навчальні заклади, а не такі сумнівні», - резюмував Божидарнік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Похвально, пане Тарасе! Такі конторки тільки й закривати. Їм варто брати приклад з університетів державних.
Відповісти
І з Божидарника Тараса. Дуже розумний чоловік я вам скажу.
Відповісти
Цікаво б знати звідки взялась така статистика про 95% працевлаштованих, адже як показує практика найбільше таки безробітних мають економічну освіту, і вже як і влаштуються десь то ніяк не по сеціальності. А ще згадується така історія, коли з випускників економічних спеціальностей у ВУЗі вимагали фіктивну довідку про його працевлаштування без якої студенту просто не хотіли видавати диплом. То може з цього там такий великий "фіктивний" відсоток працевлаштування?
Відповісти
"Так, ми видаємо справжнього фахівця на ринку праці." - каже Божидарнік ))))))))
хіба що на біржу праці.. де в результаті пропонують громадські роботи.
Відповісти
Все правильно написано. Дитина змушена була принести фіктивну довідку, щоб отримати диплом університету. Трудовлаштуватися не зміг. Зараз проживає в Рівному. Щоб стати на облік по безробіття диплома мало. Вимагають довідку з університету. А Божедарник відмовляється давати таку довідку, мотивуючи, що я приносив довідку про працевлаштування. Біржа не реєструє. Ось коло і замкнулося. Що робити?
Відповісти
Мовчав би цей з нічим не підтвердженими амбіціями божидарник. Освіта в цій школі комбайнерів дуже погана. Ніяка! Про якусь вигоду державі від такої освіти говорити не доводиться. Навпаки - така освіта приносить зло. Діти отримують дипломи, навіть не здогадуючись, що таке - справжня освіта. Шукають з ними роботи, але нічого не вміють робити. На роботу не беруть, породжується соціальне невдоволення: "Я маю освіту, потратився на "навчання", а роботи немає". Такі спеціалісти поповнюють майданну когорту тих, кого боїться влада.
Відповісти
а Божидарник Тарас справді прогресивний декан, зустрічався з ним на сучасних наукових форумах та конференціях, і навіть закордоном...
Відповісти
Виз другої планети? Шо хорошого можна написати про універ, ректора, і його сина які приватизували держ універ і доять бабкі з нього? Просто рай для хабарництва, після 5 курсів навчання можу сказати це трчно.
Відповісти
І я там вчилася 5 років... І де тепер? На заробітках в іншій країні. Велике " дякую" університету...
Відповісти
В Парижі - один університет - соромно за бурсу на Гнідаві...
Відповісти
ЛНТУ - годівниця для байстрів ВВ, екс-коханки старенького та покірних підлеглих...
Відповісти
Останні новини
«Це не був конкурент для нас», - Божидарнік про університет, що мають закрити на Волині
15 січень, 2015, 09:40