Університети з 1 вересня отримають автономію, - Квіт

Університети з 1 вересня отримають автономію, - Квіт
Міністерство освіти під час реформи має намір надати вищим навчальним закладам в 2015 році повну автономію: кадрову, академічну, фінансову.

Про це повідомляє "Еспресо.ТV" з посиланням на "Новое время".

За словами міністра освіти Сергія Квіта, з 1 вересня 2015 почнуть діяти нові навчальні програми. Вони будуть базуватися на принципі автономії.

"Саме цей момент є ключовим - Міносвіти перестає диктувати, що і як викладати, університети приймають рішення самостійно, міністерство тільки встановлює очікувані результати навчання", - сказав міністр.

Він зазначив, що автономія також торкнеться фінансової незалежності ВНЗ. Вони зможуть розпоряджатися коштами, тримати їх на рахунках в банках. Квіт також анонсував прийняття Верховною Радою закону про школи й училища.

"Міністерство спільно з профільним комітетом Верховної Ради розробляє новий рамковий закон, покликаний зробити школу Університети з 1 вересня ", - розповів міністр.

Квіт підкреслив, що існує величезна проблема відповідності між потребами ринку праці та спеціальностями і знаннями, які отримують студенти профтехучилищ.

"Новим законом повинні бути закладені нові профстандарти, розроблені за участю професійних співтовариств та організацій роботодавців", - підсумував він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То тепер грошей держава інстиуттам і університетам не буде давати. Я так розумію фінансову незалежність. Виживайте як хочете, а не можете, то закривайтеся, нехай неуки ходять по світу
Відповісти
неуків з дипломами отих "вишів".
Відповісти