У банку на Волині обмежили видачу грошей. ФОТО

У банку на Волині обмежили видачу грошей. ФОТО
Більше місяця клієнти Дельта Банку не можуть отримати свої вклади у повному розмірі.

Щодня біля фінустанови люди вистоюють довжелезні черги, аби одержати бодай якісь кошти.

За один раз у касі видають максимум 200 гривень, готівку за допомогою банкоматів одержати не можливо, у магазинах картки теж не приймають. Обурені клієнти розповідають, чергу доводиться займати за дві-три години до відкриття банку, тому що невідомо, на яку кількість людей вистачить грошей у касі.

«Раніше своєю карткою гроші міг отримати у відділенні будь-якого банку, проте зараз це неможливо зробити. А стояти у черзі по дві-три години, аби дали 200 гривень, не кожному до снаги, тим більше — на вулиці, ще й у зимову пору», — каже пан Олексій, клієнт Дельта Банку.

«Обурена такими діями, адже не маю здоров’я вистоювати у чергах по дві години щоб отримати 200 гривень. Два роки не знімала пенсії, яку довірила Дельта Банку, «купилася» на високі відсотки. А тепер змушена, мабуть, рік її повертати. Добре, якщо це взагалі вдасться», — бідкається пані Валентина.

Ходять чутки про банкрутство фінансової установи, але керівники відділення прогнозують покращення ситуації вже наприкінці лютого. Відомо, що цього року Національний банк надав Дельта Банку ряд кредитів рефінансування.

«Ситуація складна, має місце і паніка серед населення. Через насторожені настрої люди активно знімають з рахунків гроші. Підвищення валютного курсу також зіграло свою роль. Банк не банкрут, такі чутки поширюють люди, які не володіють інформацією, таким чином підбурюючи інших. Дельта Банк на четвертому місці по залученим коштам від населення, за рахунок яких він і працює»,— розповідає начальник Нововолинського відділення Дельта Банку Борис Шимонюк.

«На жаль,видані банком кредити повертаються не так швидко, як от бажання клієнтів забрати свої вклади, що значною мірою підриває фінанси відділення. Планується у лютому входження нового інвестора, що дасть можливість стабільно працювати. Окрім того, Національний банк України здійснює фінансування та підтримку Дельта Банку, нас підтримує також американська компанія. А з середини лютого ситуація вже має позитивно змінитись й банк запрацює краще», — додав він.

Містяни будь-яким обіцянкам не вірять і вже задумуються про закриття рахунку.

НБУ визнав Дельта Банк проблемним. Не виключено, що найближчим часом в банк буде введена тимчасова адміністрація. Однак ліквідувати настільки велику фінустанову Фонду гарантування фізичних осіб навряд чи вдасться. Швидше за все, банк буде націоналізований.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Самі ж люди пакікою підривають банківську систему. Навіщо ринулися забирати депозити?
Відповісти
При чому тут депозити, паніку створив сам банк, коли відмовив у видачі соціальних грошей: пенсій та "дитячих" коштів... в нас як завжди люди винні, а банкіри чисті та пухнасті
Відповісти
у більшості вкладників цього банку до нього немає довіри.Взаємовідносини з вкладниками відносно зняття грошей-це знущання
Відповісти
Спочатку обіцяли, що видачу готівки будуть здійснювати після 10 січня, зараз обіцяють видачу в лютому. Скільки вже можна БРЕХАТИ і ОБДУРЮВАТИ громадян нашої держави. Де СОВІСТЬ, чи для цього банку це поняття відсутнє? СОРОМНО !!!
Відповісти
Шукайте людей у кого там є кредити...
Банк іде на сузстріч та дозволяє проводити "взаємозаліки"...
це на сьогодні найкраще рішення по цьому банку...
Відповісти
Останні новини
У банку на Волині обмежили видачу грошей. ФОТО
25 січень, 2015, 13:11