Переселенцям, які перебувають на Волині, допомагатимуть німці

Переселенцям, які перебувають на Волині, допомагатимуть німці
Представник донорської організації "Дитячий фонд Німеччини" Йорн Зіглер запропонував допомогу щодо надання додаткової психологічної та матеріальної підтримки.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець у середу, 5 лютого, мала зустріч із Йорном Зіглером, - повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Також під час зустрічі були присутні представники органів соціального захисту населення, охорони здоров’я, соціальних служб, Східноєвропейського університету, волонтери.

Світлана Мишковець розповіла прдставнику донорської організації, що зроблено в області щодо соціальної підтримки внутрішньо перемішених осіб. Проінформувала також, що родини, які переїхали на Волинь, забезпечені тимчасовим житлом та соціальною підтримкою, активно допомагають волонтери та громадські організації. Переселенці отримують належні допомоги та пенсії. Діти з АР Крим та східних регіонів повністю охоплені освітніми та медичними послугами.

На території Волинської області перебуває 1 тис. 630 родин вимушених переселенців, а це – 3 тис. 114 осіб. Із загальної кількості внутрішньо переміщених осіб: 812 чоловіків, 1382 жінки, 920 дітей.

З метою соціального захисту внутрішньо переміщених осіб з жовтня 2014 року запроваджено їх облік.

В Єдиній інформаційній базі даних органами соціального захисту населення зареєстровано 2 тис. 752 громадян, що становить 98% від загальної кількості внутрішньо переміщених осіб.

Під час бесіди Йорн Зіглер вивловив своє бачення щодо позитивної роботи з такими сім’ями та запропонував допомогу щодо надання додаткової психологічної та матеріальної підтримки дітям із таких сімей.

Своєю черго, Світлана Мишковець зауважила, що область радо прийме додаткову допомогу, та висловила сподівання на подальшу продуктивну працю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.