Проїзд у маршрутках Луцька може подорожчати

Проїзд у маршрутках Луцька може подорожчати
У Луцьку мають намір підвищити тариф на проїзд у маршрутних таксі міста до трьох гривень.

Про це йшлося під час наради з перевізниками у Луцькій міськраді 10 лютого.

Перевізники, які прийшли на спільне обговорення з міським головою Миколою Романюком та його заступником Тарасом Яковлевим, одностайно стверджували, що збільшити плату у міських маршрутках таки потрібно.

Своєю чергою, Романюк зауважив, що заробітна плата лучан не збільшується, а ціни на послуги та товари зростають, тому потрібно налагодити діалог та спільно вирішити «наболіле» питання.

За словами голови Волинської обласної асоціації автомобільних перевізників Ігоря Семеніхіна, пропозицію щодо підняття вартості проїзду у маршрутках вносили до міської ради у 2014 році, однак наразі проїзд вартістю 3 гривні важку ситуацію на транспортному ринку не вирішать.

Семеніхін наголосив, що, безперечно, така необхідність пов’язана зі значним коливання курсу долара. Якщо один долар вартуватиме 26 гривень, то один літр бензину А-95 коштуватиме до 24 гривень, а літр дизельного палива – до 22 гривень.

«Звичайно, перевізники знають і розуміють, що всім важко, але ж транспорт не можна зупинити», - каже голова автомобільних перевізників.

Аби лучани зрозуміли та адекватно зреагували на потребу перевізників підвищити вартість проїзду в Луцьку, на думку заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, необхідно обліковувати кількість пасажиропотоку.

Мер міста Микола Романюк зазначив, що завдяки впровадженим GPS-технологіям, у лучан є можливість простежити за рухом транспорту та вчасно дістатися до потрібно місця, і цим треба гордитися.

Однак, поряд з комфортом, виникають такі обставини, що доходи мешканців міста, які користуються послугами перевізників, не збільшуються.

«Всі ми живемо в нашому місті, і повинні спільно робити все, щоб у ньому жити було комфортно і нормально. Безперечно, життя змінюється, і виникають різні обставини. На жаль, на сьогоднішній день вони такі є. Більше детально про це не треба говорити, тому що країна перебуває у стадії війни. Я просив би, щоб ви також цього не забували. Не ростуть доходи мешканців нашого міста, які користуються саме послугами перевізників, які сьогодні присутні в цій залі. Міська рада і її структурні підрозділи виступали і виступатимуть на захист всіх мешканців, в тому числі й перевізників», - підкреслив міський голова.

Зрештою, ініціативу щодо підняття тарифів до трьох гривень у Луцьку обговорять 12 лютого на громадських слуханнях. Також відповідну пропозицію розглянуть під час засідання виконкому наступного тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Орієнтуватись на Київ ?!? В Києві зарплати у два рази вищі ніж у Луцьку і то назріває соціальний вибух...
Відповісти
В Києві шановні ціни в три раз вищі за їх зарплати! Люди і там тяжко тягнуть ярмо. І теж бунтують проти підвищення цін! Це вже просто знущання!
Відповісти
Пропоную підняти до 4 грн., хай хоч бідненьким перевізникам буде добре. В ним і бензин по 24 і дизпаливо по 22. Бувша влада хоч по "понятиям" робила, а в нинішніх немає ні страху ні совісті. Слава долару!!
Відповісти
Грошообіг в маршрутках не контролюється. Треба зробити так, щоб гроші не потрапляли напряму до водія. Не раз бачив як на кінцевій біля адреналіну виходять водії маршруток, і просто спалюють проїзні білети.
Відповісти
А ти спробуй поїздити на місці того водія, тоді я побачу як будеш співати... ти бочку коти набагато вище, там де крісла шкіряні..., а водії звичайні люди, їм тоже треба якось виживати. Не хочеш комусь в карман класти то ходи пішки...контролюй інший грошообіг якшо проживаєш в місті. там такого валоооом.
Відповісти
Знаєм плавали. Ви гроші лопатою гребете. Окрім того, не офіційно кожег водій має порядку 100 грн. в день (не враховуючи зарплати), за рахунок того, що "краде" гроші. Ніхто не слідкує скільки она маршрутка перевозить людей, і немає ніякої проблеми забрати собі до кишені вартість проїзду 30-40 людей (це лишель така кількістю пасажирів буває за 30 хв.)
Чимало водії признавалися у цьому.
Відповісти
Тоді нехай встановлять турнікети,щоб водії не ховали гроші за проїзд по карманах,а також покращать якість перевезення,бо їздити в тих гнилих жовтих "коритах" із замерзлими вікнами неприпустимо!
Відповісти
ти шо в ліфту живеш? чого вчепився до тих водіїв, вони всі наймані підприємцями і такі самі як і ти. зараз кожен виживає як може. ти значно вище закидай свою правду. а ше краше сядь і поїздь сам, тоді поймеш.
Відповісти
Останні новини
Проїзд у маршрутках Луцька може подорожчати
10 лютий, 2015, 12:17