Семенченко зареєстрував законопроект, який дозволяє відкупитись від мобілізації

Семенченко зареєстрував законопроект, який дозволяє відкупитись від мобілізації
У Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"(щодо спеціального збору за відстрочку призову на військову службу під час часткової мобілізації)"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Верховної Ради України.

Наразі на сайті парламенту текст законопроекту відсутній.

У картці законопроекту зазначено, що автором відповідної законодавчої ініціативи (№2251) є народний депутат України Семен Семенченко.

Однак, за інформацією прес-служби Семенченко, цей законопроект "покликаний ввести нову підставу відстрочки від мобілізації - сплату спеціального збору за відстрочку призову на військову службу під час мобілізації. Скориставшись такою підставою відстрочки, особи, які не принесли б значної користі в бою, зможуть легально (без використання діючих в даний час корупційних схем) оплатити визначену за формулою суму і бути звільненими від мобілізації".

При цьому автор законопроекту зазначає, що кошти, акумульовані від спеціального збору, зможуть бути використані виключно на допомогу військовослужбовцям та їх сім'ям, на закупівлю, ремонт, модернізацію військової техніки та ін.

"Законопроект покликаний поліпшити фінансування військових формувань України і підвищити ступінь моральної готовності до участі в бойових діях особового складу військових формувань", - зазначає прес-служба Семенченко.

Також підкреслюється, що реалізація закону призведе до збільшення дохідної частини державного бюджету. Зокрема, дохід від реалізації цього закону оцінюється в 1,4 млрд грн, - зазначили в прес-службі нардепа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
своїх діточок відкупити хочуть законним шляхом...
Відповісти
Ідея хороша!!! Але я вважаю що це навпаки збільшить корупційну складову, та щей почнуть виставляти військоматам план, тобто військомати можуть зловживати мобілізацією роздаючи повістки направо та на ліво! Немає довіри до військоматів, знову страждатимуть звичайні громадяни! Це не припустимо!!!
Відповісти
Воно вроді як і правильно але з нашою владою це буде нове джерело для них звідки можна дерти гроші... Замість необхідного призову 20тис наприклад , вони будуть призивати всі 150+ тис бо знають що практично всі хто мають можливість відкупляться.. А куда ці гроші підуть хз..
Відповісти
Кріпацтво ще поверніть, адже рекрутами були бідняки, а не знать. Сьогоднішні набоби, що вважають себе знаттю, нехай платять мільйони, аби відкупитись, але ж вони довідки з лікарень нестимуть про свою немічність. ГНАТИ ЦИХ РЕФОРМАТОРІВ, поки не розвалили зовсім державу. До речі, Тігіпко Г. Андерсен порівняно з яйценюком і порохом. Уявіть, я П,Р, з великої букви написала, жах до чого довели !
Відповісти
нехай "папєрідніки" вже краще повернуться, бо жити "по-новому" у простих людей немає більше сил
Відповісти
Треба проект закону дослідити, може там разова плата на один рік, а може і на завжди. Взагалі ідея хороша - хоч якась сума піде у бюджет, а не морді комісарській.
Відповісти
Останні новини
Семенченко зареєстрував законопроект, який дозволяє відкупитись від мобілізації
27 лютий, 2015, 16:46