«Попелюшка»: у Луцьку показали старі казки в новому форматі. ФОТО

«Попелюшка»: у Луцьку показали старі казки в новому форматі. ФОТО
У Луцьку відбувся допрем'єрний показ казки про "Попелюшку".

У кінотеатрі ПортCity 6 березня зібралися батьки з дітьми на перегляд фільму.

Як це було, ділиться враженнями відвідувачка Ельза Тріоле.

* * *

Студія Disney звикла нас дивувати грандіозними стрічками з велетенськими бюджетами, зірковим акторським складом і зворушливими сценаріями. Тогорічний сезон вони відкрили чарівною "Маліфісентою", цього року - приємно вразили якісною і канонічною "Попелюшкою". Їх мультиплікаційна стрічка, ще в далеких 50-их стала культовою, тому рішення зняти нову інтерпретацію виглядає абсолютно логічним.

Велика кількість надсучасних спецефектів заворожує і дає можливість режисерам гратися з простором як заманеться: звідси і 5-метрові стелі у палацах, і казкові краєвиди, і сама картинка, знята через так званий "сонячний фільтр". На 2 години екранного часу без 3D-окулярів і кролячих нірок ти потрапляєш до іншої реальності...

П'ятниця, не 13-те, кінець довгого робочого тижня для кожної поважної людини. Втомлені й повні скепсису ми піднімались на 3 поверх ПортCity. "Попелюшку" пам'ятаємо з дитинства, бо ж неодноразово її демонстрували нам і в радянській і в американській версіях. Туфелька, грабузи і поцілунок - ну, хіба може вразити класичний, обсмоктаний, як куряча ніжка, сюжет? Виявилось, може ще й як.

Біля входу в зал нас зустрів галасливий ведучий з лоторейним барабаном. За хвилину з'явились цукерки, шампанське, зазвучала драйвова музика - імпровізоване маленьке свято для любителів кіно. Серед шуму і галасу ми таки розшукали Олексія Наслєднікова, керівника кінотеатру PREMIER CITY і випитали у нього декілька секретів. Виявляється, Україна потрапила у список країн з так званим підвищеним рівнем довіри і отримала право на ранні прем'єри омріяних стрічок, - це, за його словами, картбланш у світі кіно.

Можемо тільки сподіватись, що використаємо ми цей кредит довіри з розумом і піратські версії ще "гарячих" стрічок у CamRIP (без нормального кольору і звуку) не вдовольнять волинських кіногурманів.

Особливо приємно було спостерігати на екрані жовтий та блакитний кольори. Вони переслідують глядача 50% екранного часу, - це прапори, костюми слуг і побутові речі, які поєднуються в особливо приємному для нас контексті. Дуже хотілося б думати, що це не випадково і таким чином режисер показує солідарність з Україною. У будь-якому разі, про це після перегляду згадувала добра половина глядачів.

Стрічка наповнена паралелями з успішних фільмів попередніх років. Офіційна наречена принца зовні дуже схожа на фатальну Фріду; плаття і його елементи нагадують вбрання крижаної Єльзи з відомого мультфільму "Крижане серце"; горище, яке слугувало Еллі домом після втрати батька повторює прихисток мужньої Сари з "Маленької принцеси", та й саме ім'я Попелюшки, - Елла, відсилає нас до Сутінківської Белли. На мою думку, це показує яку грандіозну роботу виконала уся робоча група, і окремо режисер, яку кількість відео передивився щоб на його основі вибрати вдалу позу, чи жест, а потім запропонувати їх акторам.

Вперше за багато прем'єр не було нарікання на дубляж, перекладацькі ляпи і подібне. Одразу видно, до стрічки поставились серйозно.

Нагадаємо: офіційна прем'єра стрічки в українських кінотеатрах запланована на 12 березня.

А Ви вже забронювали квиток?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Попелюшка»: у Луцьку показали старі казки в новому форматі. ФОТО
07 березень, 2015, 09:15