Волинський хлібовиробник необґрунтовано підвищує ціни, - антимонопольники

Волинський хлібовиробник необґрунтовано підвищує ціни, - антимонопольники
Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України зверталося із рекомендаціями знизити ціни на хлібні вироби до волинських хлібопекарів, але дехто із них проігнорував це.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 23 березня.

Виконувач обов’язків голови Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий зазначив, що основними монополістами, які виготовляють хлібні вироби на Волині є ПАТ «Теремно Хліб», Ковельський хлібокомбінат і ПрАТ «Нововолинський хлібозавод».

Усім хлібозаводам були направлені рекомендації щодо недопустимості підняття цін. Але на ці рекомендації ПАТ «Теремно Хліб» відреагувало по-своєму, вони не стали далі підвищувати ціни на свою продукцію, але і не стали знижувати вартість на хлібобулочні вироби.

«Ми виявили порушення в діях ПАТ «Теремно Хліб», і за рішенням адміністративної колегії 30 грудня було зобов’язано це підприємство привести опто-відпускні ціни на хліб масового споживання до економічно обґрунтованого рівня. На порушника було накладено штраф у розмірі 50 тисяч гривень. Але «Теремно Хліб» продовжувало із січня 2015 року підняття опто-відпускних цін щотижнево на хліб масового споживання без належного економічного обґрунтування», - мовив Луговий.

Щодо ПАТ «Теремно Хліб» працівники обласного територіального відділення Антимонопольного комітету відкрили нову справу за ознаками порушення конкуренційного законодавства за рахунок завищення планових витрат на борошно, які перевищували фактичні ціни. Рішення щодо цієї справи приймуть 26 березня.

«Окрім того, нами було встановлено, що з 25 лютого по 9 березня відпускні ціни на хліб виготовленого із борошна першого і вищого ґатунку зросли з 8,50 до 10 гривень за кілограм. Хліб житньо-пшеничний зріс в ціні на 5,5 відсотків. Причиною підняття опто-відпускних цін стало подорожчання борошна і паливно-мастильних матеріалів. Разом з тим основні учасники ринку нафтопродуктів знизили вартість дизельного пального, 92 бензину. Тому ми звернулися до ПАТ «Теремно Хліб» з рекомендаціями, спрямованими на зниження цін на хліб і приведення їх до економічно обґрунтованого рівня», - зазначив Луговий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чього пан Луговий про це не сказав?
http://www.volynpost.com/blogs/1488-koly-pochnemo-isty-chesnyj-hlib-abo-hto-kryshuie-hlibnyj-rynok
Відповісти
А чього пан Луговий про це не сказав?
http://www.volynpost.com/blogs/1488-koly-pochnemo-isty-chesnyj-hlib-abo-hto-kryshuie-hlibnyj-rynok
Відповісти
давайте будемо "хімку" їсти щодня - дешево за гривень 4-5.
ну а чого нє?
а потім підемо в аптеку і на всі 500 гривнів скупимось, якщо не прийдеться лікуватися все життя.
Відповісти
Клоуни, проаналізуйте ціни на борошно. причину потрібно шукати на "Волиньзернопродукті"( керівники Дудка і Карпюк.) Ось через що зросли ціни на хліб.
Відповісти
Крім борошна, ще є газ космічної ціни, пальне, цукор, олія і т.д. Чому антимонопольний комітет не цікавиться цими питаннями?
Відповісти