Стали відомі подробиці стрілянини за участю військових під Луцьком

Стали відомі подробиці стрілянини за участю військових під Луцьком
31-річний таксист Юрій розповів про подробиці інциденту, в якому отримав вогнепальне поранення. У чоловіка намагалися забрати автомобіль. Зі слів постраждалого, «стрілки» були напідпитку.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

Юрій розповідає, що того вечора він їхав з чотирма пасажирами. На під’їзді до Луцька його наздогнав камуфльований мікроавтобус «Мерседес» і, підрізавши, змусив зупинитися. З мікроавтобусу вийшли двоє чоловіків у військовій формі. Зі слів Юрія вони були добряче напідпитку.

«Коли вони підійшли, то почали вимагати, щоб я їм віддав ключі від машини. Чому, для чого, не пояснювали. Один з них відкрив двері, намагаючись забрати в мене ключі. Потім казали, що їм начебто хтось нагрубив», - розповідав лучанин.

Власне, віддавати ключі від машини незнайомцям у камуфляжі Юрій відмовився. Потому почув звук пострілу і відчув запах пороху. Хто саме стріляв, чоловік не бачив. В руці запекло. Але, про те, що його підстрелили, він ще не здогадався. Коли вийшов з автомобіля, один з двох військових почав погрожувати йому ножем, і далі вимагаючи віддати ключі від машини.

Після словесної перепалки виникла штовханина. Згодом Юрієві вдалося повернутися в машину. Біль в руці не стихав, чоловік закрив двері і поїхав просто до травмпункту Луцької міської клінічної лікарні. Вже там, коли знімав куртку, зрозумів, що його підстрелили. Куля пройшла навиліт, простреливши кістку. Таксист каже: йому пощастило, що куля не зачепила артерію. Інакше він міг би й не доїхати до травмпункту, а стекти кров’ю.

Після того, як медики повідомили правоохоронців, ті знайшли кулю, яка застрягла в дверцятах машини. А на місці події вилучили гільзу. Вранці 21 березня підозрюваних упіймали.

Юрій розповідає, що коли він приїздив на опізнання, туди ж прибув і командир частини з Володимира-Волинського, де служать ці чоловіки.

«Так я зрозумів, що вони не добровольці, чи новобранці, а військовослужбовці. До того вечора я їх ніколи не бачив. Коли наступного разу я приїздив на очну ставку з одним із них, той вибачався. Але ніхто досі навіть не поцікавився, як моє здоров’я, не кажучи про те, що до цього моменту не цікавилися, чи я взагалі живий», - каже постраждалий.

Розслідуванням займаються працівники Луцького райвідділу. Однак про хід слідства, окрім того, що цих чоловіків упіймали, Юрій нічого не знає. Не знає він також і того, чи слідчі допитували пасажирів, яких він підвозив того вечора.

Наразі підозрювані у скоєнні правопорушення затримані і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Луцького міськвідділу міліції. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Зброя, з якої стріляли військовослужбовці, вилучена.

А на вулиці Мамсурова, на майданчику біля райвідділу міліції, 21 березня, коли Юрій приїздив на опізнання, стояв автомобіль «Мерседес», на якому наклеєна символіка 1 батальйону територіальної оброни «Волинь», і який упізнав Юрій. Саме там і зроблене фото:
Автомобіль біля Луцького райвідділу
Автомобіль біля Луцького райвідділу

Як повідомили у службі таксі, де працює Юрій, порушників вирахували ще до світанку. З’ясувалося, що БТРО «Волинь» наразі перебуває на сході України. Однак декілька службовців перебувають у Луцьку, ремонтуючи техніку. На світанку до будинку, де стояв «Мерседес», навідалися криміналісти. Після того, як один із них відмовився їхати на освідчення, їх помістили в ізолятор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: злочин, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і вся суть захисників Неньки? Гарні герої-волиняни!
Відповісти
Розслідуванням займаються працівники Луцького райвідділу.

А військова прокуратура для чого?
Відповісти
Ось що робить оковита.
Відповісти
Справді соромно за цих нелюдів. Вони поставили чорну-брудну пляму стосовно нашого батальйону. Але хочеться щоб люди не судили всіх бійців, порівняно з цими військовослужбовцями. Повірте є багато хороших хлопців, які справді воюють за свободу і честь нашої держави!
Відповісти
Але мало добрих хлопців, більшість саме таких г...ів.
Відповісти
Повірте вистачає. І в більшості такі ситуації виникають через те що в армію набирають без розбору.
Відповісти
Люди я Вам чесно кажу замнуть бо там перший зам корупціонер Новицький він за тре мій друг дав 4 000 у.о і всьо гуд зробили дураком іншого )))
Відповісти
дозволено все. Головне - голосно ричати "Слава Україні!"
Відповісти
Отака п"яна бравада місцевих "воїнів"-гопніків, тьфу, гидота і позор
Відповісти
А то не той Мерс, що волонтери в Німеччині купили? я ж пропонував в дитячий будинок віддати.
Відповісти
Круті яки в нас хлопці, дати кожному по ділянці землі і хероя нації і ще депутатську недоторканість пожиттево)))
Відповісти
Останні новини
Стали відомі подробиці стрілянини за участю військових під Луцьком
23 березень, 2015, 20:41