Сьогодні в Україні - День СБУ

Сьогодні в Україні - День СБУ
Сьогодні Україна водинадцяте відзначає День працівників служби безпеки.

25 березня 1992 р. Верховна Рада України ухвалила закон "Про службу безпеки України", пишуть Факти.ICTV.

Цей день з 2001 року за Указом Президента №193/2001 відзначається як День служби безпеки України (СБУ). Після проголошення незалежності України постало питання про необхідність реформування колишньої союзно-республіканської системи органів державної безпеки.

20 вересня 1991 р. Верховна Рада України ухвалила постанову "Про створення національної служби безпеки України". Цією ж постановою був ліквідований Комітет державної безпеки СРСР.

Головними напрямками діяльності нової української спецслужби є розвідка і контррозвідка. У структурі СБУ є Департамент контррозвідувального захисту економіки держави. Служба безпеки за своєю концепцією протидіє розкраданню державного та колективного майна в особливо великих розмірах, протиправному використанню бюджетних коштів, здійснює контррозвідувальну роботу у фінансовій і кредитно-банківській системах, у сферах приватизації, зовнішньоекономічної діяльності.

Служба безпеки України здійснює велику роботу в боротьбі з тероризмом і наркобізнесом, нелегальною міграцією. Для успішного проведення таких операцій налагоджено контакти з Інтерполом, закордонними правоохоронними органами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: СБУ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.