У прикордонників будуть нові безпілотники

У прикордонників будуть нові безпілотники
Учора у Навчальному центрі Державної прикордонної служби України імені генерал-майора Ігоря Момота спеціалісти із ТОВ «Аквасервіс» та офіцери управління авіації АДПСУ навчали бійців керувати безпілотними літальними апаратами.

Про це інформує Державна прикордонна служба.

«Це будуть постійно діючі курси. Ми маємо програму розвитку
системи повітряного моніторингу з використанням безпілотних літальних апаратів. Ця програма передбачає закупівлю достатньої кількості літальних апаратів. Тому потреба в цих курсах не зникне і буде постійною», - розповідає підполковник Юрій Паршуков старший офіцер з експлуатації радіоелектронного устаткування - інспектор інженерно-авіаційного відділу.

З цією метою у Навчальному центрі вже створено клас для підготовки операторів. Представники ТОВ «Аквасервіс» допомогу прикордонникам у налагодженні навчального процесу надаватимуть безкоштовно.

З 20 по 29 квітня перша група військовослужбовців структурних
підрозділів органів охорони державного кордону з усіх регіонів України пройде системний курс підготовки. Адже безпілотні авіаційні комплекси - це обладнання досить сучасне і потребує якісної підготовки операторів (пілотів) – спеціалістів з експлуатації та технічного обслуговування безпілотних авіаційних комплексів (БАК). За допомогою цих комплексів суттєво підвищиться якість моніторингу та охорони державного кордону.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цепляйте по больше ярких лампочек для хорошей маскировки!
Відповісти