Юні волинські медики формують солдатські аптечки. ФОТО. ВІДЕО

Юні волинські медики формують солдатські аптечки. ФОТО. ВІДЕО
Юний вік – добрій справі не перепона. Студенти Луцького медколежду допомагають українським армійцям.

Про це пише Слово Волині.

За сприяння волонтерів, учорашні школярі дбайливо формують солдатські аптечки. Аби розкласти по пакунках бинти, кровоспинне, знеболювальне – цим дівчатам треба 10 хвилин. Бо саме стільки тривають перерви у їх навчальному закладі. Однак цього разу майбутні фармацевти не поспішають: волонтери принесли стільки препаратів, що довелося відпрошуватися з пар.

«Нам цікаво допомагати. Хоча б щось зробити зі своєї сторони. Нам запропонували – ми погодилися. По групах розкладаємо препарати і, ті , які найнеобхідніші, кладемо зверху. Ось і вся наша місія. Ну ще сортуємо…»,- розповідає студентка-третьокурсниця Луцького медичного коледжу Ніна Рубчик.

Всього медкомплект нараховує дев’ять позицій. Частину з них луцькі волонтери закупили власним коштом, решту – у їх офіс доправили небайдужі. Коли ящиків з ліками назбирується до десятка, на сортування їх везуть у медколедж. Зайвого – нічого, тільки те, що просили самі військові.

«Ми вирішили зробити таку аптечку, яка рятує на перших хвилинах поранення, і поранення важкого. Тобто, входить туди знеболювальне, яке набране в шприци вже – нафлубін такий препарат. Бинти, кетанов. Але головне те, що ці аптечки, то не просто аптечки. Вони складені з такою любов’ю жіночими руками, що наші хлопці отримують ніби броню»,- сміється волонтер Яна Ковальчук.

Спершу усе необхідне армійцям студенти складають у герметичні пакунки, потім ліки ховають у медсумки. Однак з ними найбільший клопіт – тих, які зшиті зі спецматеріалу , обмаль. Тож поки ліки на фронт їдуть у звичайних косметичках. Головне, аби вони були із засувками і не світлих кольорів. До середини дівчата також кладуть молитву, складену у якості оберегу солдатам.

«Це вірш-молитва, який склали працівники і студенти нашого коледжу. Оскільки, переживаємо за долю наших бійців. Знаємо, що окрім матеріального їм потрібно й духовне. Їм потрібно знати, що ми їх підтримуємо. Ми за них молимося, переживаємо, вболіваємо»,- каже студентка Тетяна Радько.

Вже менше, ніж за місяць майбутні медики не лише формуватимуть, а й заготовлятимуть. На схід відправлятимуть власноруч зібрані трав’яні гербарії для цілющих чаїв. А поки що просять усіх свідомих українців допомогти у закупці війську жгутів-турнікетів. Охочі це зробити нехай звертаються до Самооборони Майдану Волині.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуємо, ви молодці!
Відповісти
Дуже правильно. Молодці. Ще рекомендую налагодити проведення курсів по наданню першої медичної допомоги. Стане у пригоді, як цивільним, а тим більше військовим.
Відповісти
Останні новини
Юні волинські медики формують солдатські аптечки. ФОТО. ВІДЕО
27 квітень, 2015, 14:07