У Львові двоє кримчан відкрили кафе, стилізоване під пекло

У Львові двоє кримчан відкрили кафе, стилізоване під пекло
Успіх у новій справі прив’язує вимушених переселенців до нового місця. Двоє кримчан приїхали до Львова і тепер кажуть, що залишаться в Галичині назавжди. Вони, не чекаючи допомоги від держави, розпочали тут свою справу – відкрили доволі незвичну кав’ярню, стилізовану під пекло.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Марії Чистякової.

Алім та Олексій – корінні кримчани, однак познайомились вони уже тут, у Львові. Після вимушеного переселення і тривалих пошуків роботи, які не увінчались успіхом, хлопці вирішили шокувати львів’ян і створити свою кав’ярню, стилізовану під пекло.

«Оскільки у нас не було багато грошей для відкриття своєї справи, ми вирішили нахабно увірватись в атмосферу консерватизму. Спочатку це була мрія, а тепер вона реалізувалась у цьому «пекельному кафе», – каже переселенець Олексій Нікитенко.

Кримчани зазначають: завдяки підтримці місцевих жителів, почати нову справу у Львові значно простіше.

«Коли я переїхав до Львова, то побачив, що люди тут живуть одним колективом. Всі один одного підтримують та допомагають. У Криму ж цього не було – там кожен сам по собі», – вважає переселенець Алім Ісмаїлов.

Самі ж відвідувачі «пекла» зізнаються, що така атмосфера нетипова для Львова, але все ж має право на життя.

«Тут дуже така «пекельна атмосфера». Тож можливо, кафе й стане фішкою Львова», – роздумує відвідувач закладу Павло.

Самі ж хлопці вважають, що наразі будь-які прогнози щодо успіху чи невдачі робити зарано. Та в будь-якому разі, навіть якщо Крим повернуть Україні, їхати додому чоловіки не збираються.

«Я увійшов у це місто, а його душа увійшла у мене. В Криму, звичайно, я б хотів ще побувати і не раз, але вже як турист. Тепер я почуваюся львів’янином», – зізнається Олексій Нікитенко.

В Аліма вже у Львові народилася донечка, а Олексієві вдалося знайти своє кохання – корінну галичанку. На початок осені запланували весілля. Кримчани уже невдовзі сподіваються запросити сюди і батьків, щоб розвінчати міфи та показати родичам те місто, яке допомогло їм розпочати нове життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Львові двоє кримчан відкрили кафе, стилізоване під пекло
13 травень, 2015, 21:25