Купол та хрест з Волині прикрашатиме луганський храм, якого створили зі старого вагону. ФОТО

Купол та хрест з Волині прикрашатиме луганський храм, якого створили зі старого вагону. ФОТО
Храм Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії УПЦ КП у Старобільську знають добре. Переобладнана зі старого залізничного вагона, невеличка споруда притулилася біля міського парку.

А настоятелем у ньому – отець Володимир. Молодий енергійний священнослужитель, який до цього правив службу в Луганську. З відомих причин священник-патріот перебрався до районного центру на підконтрольній Україні території, - пише Дивись.інфо.

Днями, споруда храму оздобилась невеличкою золотоверхою банею із хрестом. Допомогли у цьому військовослужбовці збройних сил України, які обороняють Луганщину від терористичної навали.

А виготовили купол та хрест майстри з Волині. Потім, за допомогою волонтерів, святиню було доставлено до райцентру Луганської області. До слова, серед бійців 24 ошб «Айдар», які передавали святиню, була і уродженка Волинської області: санінструктор одного з підрозділів батальйону Наталія із радіопозивним «Шалена».

"Я сама родом із Нововолинська. Тішить, що Волинь допомагає братам зі Сходу України і не забуває про них. Бійці-волиняни передають вітання додому. Чекайте з перемогою!",- відзначила вона.

Від імені батальйону висловився офіцер 24 окремого штурмового батальйону ЗС України «Айдар» Миколай:
"Цей подарунок передається громаді міста і храму УПЦ Київського патріархату, який розташований поблизу міського парку в Старобільську, -розповів він. – У нас багато хлопців щиро віруючих, батальйон наш багатоконфесійний. Служать хлопці і католики.ю і православні, і представники інших християнських конфесій. Тому маємо підтримувати церкву. Наступний наш подарунок буде храму Української автокефальної церкви. Сподіваюсь, що в цьому місті будуть мирно співіснувати усі українські церкви".

Освячення хреста та бані здійснював настоятель храму отець Володимир, який подякував бійцям батальйону «Айдар» та усім небайдужим українцям за підтримку церкви і патріотів Луганщини.
Начальник групи цивільно-військового співробітництва сектору «А» підполковник Віталій Антонюк зазначив, що для духовного і культурного життя міста це важлива подія.

"Підтримка церкви сприятиме розвитку української культури і поширенню патріотичних надбань серед мешканців області", – зазначив офіцер.
Після освячення куполу, військовослужбовці разом із майстрами встановили його на належне місце.


















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Купол та хрест з Волині прикрашатиме луганський храм, якого створили зі старого вагону. ФОТО
17 травень, 2015, 10:40