Рейтинг найсильніших армій світу

Рейтинг найсильніших армій світу
Експерти американського військового науково-популярного порталу We Are The Mighty з посиланням на дані Global Firepower склали рейтинг 10 найсильніших армій планети. США очолили список найбільш сильних армій світу.

Про це повідомляють ZN.UA

В якості критеріїв для свого міні-дослідження експерти використовували кількісні дані про бронетехніку, військово-морських сил, військово-повітряних сил і солдатів, а також військові витрати. Відповідний аналіз показав, що США продовжують утримувати абсолютне лідерство майже за всіма показниками (за винятком наземної важкої бронетехніки). При цьому військовий бюджет США 577 мільярдів доларів перевершує військові бюджети інших дев'яти найсильніших країн світу разом узятих.

Друге місце займає Росія, яка перевершує всі армії світу саме за наземної бронетехніки, зокрема - танками (понад 15,5 тисяч.).

Третьою найсильнішою армією світу названа китайська - у Піднебесній мають другий за величиною військовий бюджет, третій за величиною парк військових літаків, другий за величиною танковий склад і найбільшу в світі кількість військовослужбовців - понад 2 млн чоловік, в той час як у США - 1,4 млн.

Індія опинилася на четвертому місці в основному завдяки розвиненій військовій промисловості і великій кількості особового складу збройних сил. Країна також володіє потужною військовою авіацією, бронетанкової технікою і військово-морським флотом.

Великобританія, незважаючи на скромні показники фактично за всіма пунктами, залишається на п'ятому місці завдяки розвиненому флоту і військового бюджету.

Далі в списку такі країни, як Франція, Південна Корея, Німеччина, Японія і Туреччина.

Ядерний потенціал дослідження не враховували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: армія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а Україна на якому?
Відповісти
Десь між Зімбабве та Гондурасом...
Відповісти
У маленькой Северной Кореи - 100 ядерных боеголвок. И средства доставки. А вся украинская техника давно продана сепаратистам.
Відповісти
У о-о-о-о-о-о-очень маленькой Северной Кореи есть одно слабое место - дурак на троне.
Відповісти
Мені здається що Китай в цьому списку є лідером!
Відповісти
А наш ПРЕЗИДЕНТ КАЗАЛИ, ЩО У НАС НАЙСИЛЬНІША АРМІЯ! а ЩО - НЕПРАВДА?!
Відповісти
Рейтинги брешуть. У Росії армія вже не на 2 місці. Ми вже стільки російських танків і десантників знищили, що у них вже російських солдатів не залишилося - залишилися одні бойові буряти і удмурти. Ось коли їх знищимо - підемо на Москву.
Слава Україні! Героям слава!
Відповісти
бурятський бог покарав свій народ - 7 тис га лісів горить.
замість рятувати рідний край, буряти їдуть вбивати українців на українській землі. прокляття мають страшну силу, покоління бурятів буде платити за гріхи батьків.
Відповісти
Це добре. Погано, що Путіна боже не покарав. Путіна сибірські шамани охороняють і йому постійно карму чистять.
Відповісти